Avrupa'da En Çok Büyüyen Kulüp Galatasaray

KPMG Football Benchmark tarafından, 'Avrupa Eliti 2020-Futbol Kulüpleri Değerlendirme Raporu' duyuruldu.

29.05.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-12:59) Avrupa'da En Çok Büyüyen Kulüp Galatasaray

Avrupa'nın en değerli 32 kulübünün bulunduğu listeye Türkiye'den Galatasaray ve Beşiktaş yer alırken, Fenerbahçe ise giremedi.

EN FAZLA DEĞER KAZANAN GALATASARAY

Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray, yüzde 49 büyümeyle son bir senede Avrupa'nın en fazla değer kazanan kulübü oldu.

Listeye 27’nci sıradan giriş yapan sarı- kırmızılıların değeri 366 milyon euro. Galatasaray'ı yüzde 45’lik büyümeyle Fransa'dan PSG izledi. İtalya'dan Inter Milan ise yüzde 42'lik büyümeyle üçüncü basamakta yer aldı.

EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN BEŞİKTAŞ

Galatasaray'ın haricinde listede yer alan bir diğer Türk kulübü ise Beşiktaş oldu.

Fakat siyah- beyazlılar, Avrupa'da aldığı kötü skorlar sebebiyle son bir senede en fazla değer kaybeden kulüp oldu. Listede 31'inci sırada olan Kara Kartal, yüzde 19 küçülme yaşadı ve değeri 310 milyon euroya doğru geriledi.

Beşiktaş'ın haricinde Leicester City (İngiltere) yüzde 12, Arsenal (İngiltere) yüzde sekiz ve AC Milan (İtalya) da yüzde beş değer kaybetti.

EN DEĞERLİ KULÜP REAL MADRİD

KPMG Football Benchmark tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre; listenin ilk basamağında ise yine İspanyol temsilcisi Real Madrid bulunmakta.

Real Madrid'e 3 milyar 478 milyon euro değer verildi. Sahada bir türlü istenen başarıyı yakalayamayan İngiliz ekibi Manchester United (3 milyar 342 milyon euro) ikinci basamakta yerini alırken, Katalan devi Barcelona (3 milyar 193 milyon euro) en değerli üçüncü kulüp oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal