Avrupa'da Başakşehir Destan Yazmaya Devam Ediyor!

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 32 Turu rövanşında Sporting Lizbon’u 4-1 mağlup ederek son 16’ya kalmayı garantiledi.

28.02.2020-10:43 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-10:31) Avrupa'da Başakşehir Destan Yazmaya Devam Ediyor!

Temsilcimiz Başakşehir’in performansını Fanatik Gazaetesi spor yazarı Ömer Necati Albayrak değerlendirdi.

Kulüp tarihine bakıldığında Sporting’le tecrübemiz mukayese kabul etmez elbet. Ancak oyuncular üzerinden bir kıyas yapacak olursak Avrupa arenasında yola devam etmek için kağıt üzerinde daha haklıyız. Tabii kağıttan yeşil zemine geçişin ilk aşaması hüsrandı ama bu işin bir de Başakşehir’i vardı biliyorduk. Okan Buruk futbolculuğunda; bu ülkede de, ülkeyi temsil ederken de hep imkansızı zorladı.

Bu işin son ana kadar peşinde olacağını biliyorduk. Nitekim oyuncularına inandırmış, inandıklarını. İlk dakikadan itibaren hissetti Portekizliler bunu fazlasıyla. 31’de Skrtel’in golü psikolojik üstünlüğü getirdi. 45’te Aleksic’in tarihi frikik golü ise ‘Oldu bu iş’ dedirtti.

Bu cümleyi 40’taki kurtarışıyla Mert’e borçlu olduğumuzu unutmayalım. 55’te tamamen bizi rahatlatacak gol için Demba Ba sahne aldı ama rakip kalecinin içindeki kedi hortladı birden. Senegalli yıldızın gollük iki şutunu önlerken takımını da ateşledi. Okan Buruk’un, öğrencilerine bu maç özelinde yüklediği karakter kusursuzdu. Son derece doğru kontrol ettiğimiz tansiyon 68. dakika dışında sorunsuzdu. O ana kadar Sporting adına sahanın en iyisi sol bek Acuna enfes bir orta keserken Vietto’nun; kalite golcü klasındaki kafa vuruşu yıkıyordu hayallerimizi: 2-1.

Ancak Okan Buruk’un hamleleri momentumu yeniden bize çevirdi. Bütün maç ortada görünmeyen Visca son saniyelere kadar sakladığı tüm gücünü tek bir şutta kullandı, maçı uzatmaya götürdü. Caiçara’nın 117’de kazandırdığı penaltıyı da Bosnalı gol yaptı. Teşekkürler Okan Buruk. Son 16’dayız. Ülke puanını umursamayan büyük takımlara ‘büyük’ hocalık dersi verdin.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal