Avrupa Oyunları Sona Erdi! Türkiye 15 Madalya Kazandı!

Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenen 2019 Avrupa Oyunları, kapanış töreniyle sona erdi.

01.07.2019-09:32 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-09:28)

Dinamo Stadı'nda gerçekleştirilen kapanış töreninde, Türk bayrağını milli karateci Serap Özçelik Arapoğlu taşıdı.

Tören, ülke kafilelerinin stada yürümesiyle başladı. Kapanış töreni, oyunlardaki en heyecanlı anların gösterildiği ve beğeni toplayan kısa filmin izlenmesiyle devam etti. Binlerce seyirci, sporcu, gönüllü ve görevlinin yer aldığı törende, sergilenen müzik performansları ve görsel şovlar büyük ilgi gördü.

İkinci kez düzenlenen Avrupa Oyunları'nda, 15 branşta yapılan 200 madalya yarışmasında 50 ülkeden 4 bine yakın sporcu mücadele etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise madalya kazanan milli sporcular için tebrik mesajı yayımladı. 

Mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenen 2. Avrupa Oyunları'nda madalya kazanan milli sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum. Kazanılan her madalyayı bir sonraki adım için başlangıç kabul ediyoruz. Müsabakalarda ülkemizi temsil eden tüm sporcularımızın ellerinden geleni yaptığına inancım tam. Ay-yıldızlı formayı üzerinde taşıyan tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, söz konusu başarılarda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." 

Rusya, elde ettiği 44 altın, 23 gümüş ve 42 bronz olmak üzere toplam 109 madalya ile organizasyonun en başarılı ülkesi oldu. Ev sahibi Belarus, 24 altın, 16 gümüş ve 29 bronz olmak üzere toplam 69 madalya ile bu alanda ikinciliği elde etti. Oyunlarda 16 altın, 17 gümüş ve 18 bronz olmak üzere toplam 51 madalyanın sahibi olan Ukrayna ise üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye, oyunları 2 altın, 6 gümüş ve 7 bronz olmak üzere toplam 15 madalya ile tamamladı.

3. Avrupa Oyunları, 2023 yılında Polonya'nın Krakow kentinde organize edilecek.

Son Dakika Spor Haberleri İçin aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal