Atletizm Milli Takımı Türkiye’ye Döndü!

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı 5 madalya ile noktalayan Atletizm Milli Takımı, İstanbul'a ulaştı.

14.08.2018-09:57 - (Son Güncelleme: 14.08.2018-09:54) Atletizm Milli Takımı Türkiye’ye Döndü!

Şampiyonada, erkekler 200 metrede Ramil Guliyev'le altın, erkekler 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar'la ve 4x100 metre bayrak takımıyla gümüş, erkekler 100 metrede Jak Ali Harvey ve kadınlar 5000 metrede Yasemin Can'la bronz madalya kazanan milliler, iniş yaptıkları Atatürk Havaalanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Guliyev: “4x100 metrede altın madalya için elimizden geleni yaptık”

Şampiyonada 200 metrede Türkiye'ye altın madalyayı getiren Ramil Guliyev, başarısından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, "Eve döndük. Yarın yine yola çıkacağız, Bursa'da yarışımız var. Sezon henüz tamamlanmadı. Diamond Lig ve Dünya Kupası var, orada mücadele edeceğiz, ardından sezonu noktalayıp analizleri yapacağız." şeklinde konuştu.

200 metre yarışının çok heyecanlı geçtiğinin altını çizen Guliyev, "Beklediğimiz rekor gelmedi. Avrupa rekoruna yakın olmasından ötürü daha da gelişecektir." yorumunu yaptı.

Milli atlet, 4x100 metrede de takım olarak iyi bir yarış çıkardıklarını ifade etti ve şöyle konuştu:

"Çok iyi bir takıma sahibiz. İngiltere ve Hollanda gibi ekiplere karşı mücadele ettik. Bu takımlar olimpiyatlarda madalya kazanıyor. Çok heyecanlı geçti. Elimizden geleni yaptık, altın madalya kazanmaya çalıştık fakat gümüş madalyada kaldık."

Copello Escobar: "Ülkeme madalya ile döndüğüm için çok gururluyum"

400 metre engellide gümüş madalya elde eden Yasmani Copello Escobar ise "Bir defa daha ülkeme madalya ile döndüğüm için çok gururluyum. Türkiye rekorunu geliştirerek döndüm. Bazı insanlar buna inanmıyordu fakat ben yine kendi seviyemin üstüne çıkmayı başardım. Tüm sene bunun için çalıştım. Sezon henüz sona ermedi, bakalım devamında ne olacak." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal