Astım Hastası Olan Atiba'dan Coronavirüs Karantinası!

Kronik astım hastası olan Kanadalı futbolcu Atiba Hutchinson, coronavirüsün bulaşmaması için kendini tamamen izole etti.

24.03.2020-15:50 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-15:48) Astım Hastası Olan Atiba'dan Coronavirüs Karantinası!

Bütün dünyayı etkileyen coronavirüs salgınından dolayı Beşiktaşlı sporcular, teknik ekip ve yönetim de eve kapanırken, taraftarın sevgilisi olan Atiba Hutchinson önlemi elden bırakmıyor. Deneyimli yıldızın kendini tamamen toplumdan izole ettiği belirlendi.

Galatasaray derbisi öncesinde kulüpteki yabancı oyuncuları toplayarak bu karşılaşmanın yapılmaması gerektiğini teknik ekip ve yönetime ileten 37 yaşındaki Kanadalı yıldızın, kronik astım hastası olduğu için salgına yakalanmamaya herkesten daha çok dikkat ettiği ortaya çıktı.

Astım hastalığından dolayı içerisinde WADA'nın (Dünya Anti Doping Ajansı) listesinde bulunan yasaklı maddenin olduğu ilacı özel izinle alan Atiba, futbolu bırakmamak için virüsten kaçınmaya çalışıyor.

KENDİNİ KARANTİNAYA ALDI

Hastalığa yakalanıp düzelenlerin bazılarında akciğer hasarı kaldığı için, liglerin devam ettiği dönemde büyük korku yaşayan Atiba bugünlerde kendini karantina altına  aldı. Evinden hiç dışarı çıkmayan ve çocuklarıyla zaman geçiren, ayrıca bireysel idmanlar da yapan tecrübeli futbolcu, beslenme ve uyku düzenine de çok önem veriyor.

Planladığı tarihten önce futboldan uzaklaşmamak için yoğun çaba gösteren Atiba, aldığı önlemlerle bu kez coronavirüsten olabildiğince uzak durmaya uğraşıyor.

Siyah-beyazlı futbolcu uzmanların, yaşlılar haricinde kronik hastalığı olan öteki yaş gruplarının da risk altında olduğunu belirtmesi sebebiyle maksimum seviyede tüm önlemleri uyguluyor.

PROF. KARA'YA GÖRE DÖNÜŞ ZOR

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara geçen hafta yaptığı açıklamada, futbolcuların coronavirüse yakalanmaları durumunda faal spora geri dönmelerinin zor alacağını ifade etmişti. Kara, "Hastalığa yakalananların büyük bölümü iyileşiyor ama bu virüs iyileşenlerin de akciğerlerinde hasar bırakıyor. Yani bir futbolcunun bu hastalığı geçirdikten sonra hayatının kalan kısmında futbol oynayamama ihtimali çok yüksek" şeklinde belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal