'Artık Fenerbahçe'ye Liderlik Yapması Çok Zor'

Spor Yorumcusu ve yazarı Erman Özgür, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbiyi değerlendirdi.

24.02.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-10:17) 'Artık Fenerbahçe'ye Liderlik Yapması Çok Zor'

Spor Yorumcusu ve yazarı Erman Özgür, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbiyi değerlendirdi.

Galatasaray, Kadıköy’deki kaderini değiştirebilmek adına maça iyi başlayan taraftı. Daha ilk dakikadan itibaren kaleyi Fenerbahçe’den daha fazla düşündü. Onyekuru’nun birkaç kez skoru değiştirebilecek fırsatları geri tepmesi ve Fenerbahçe’nin Kruse- Muriç ortak yapımı penaltısı ile geri düşmesi oynadıkları oyuna göre şanssızlıklarıydı. Pes etmeyip oyun üstünlüğünü ellerinde tuttular. Sonunda Ömer’in asisti ve Donk’un golü ile de skoru dengelediler.

Fenerbahçe son derece tutuk bir ilk yarıdan iyi bir skorla içeriye gitti. Fenerbahçe iç saha takımı olmanın alışılagelmiş ağırlığını koyamadı. Jailson’un bu sezon takımına bireysel hatalardan yedirdiği gollere bir yenisini ekledi. Kalan dakikalarda ise Galatasaray direndi. Onyekuru gece boyunca kaçırdığı pozisyonlarda saç baş yoldurmasına rağmen uzatmalarda fişi çeken golü attı. Galatasaray uzun yıllar süren deplasman kabusunu bitirirken şampiyonluk yolunda hem en güçlü favori haline geldi hem de Fenerbahçe’yi bu yarışın dışına itti.

Fenerbahçe için değişiklik gerekli mi ? Sezonun kalanı ve Galatasaray derbisinin kaybedilmesi ile Ersun Yanal’ın sezonun kalanında bu takıma liderlik etmesi artık çok zor.

Galatasaray ilk yarı bulduğu pozisyonları değerlendiremediği anlarda artık iyice savunma liderliğini ele alan Donk attığı beraberlik golü ile galibiyetteki en değerli işi yaparak maçın da yıldızı oldu.

Ersun Yanal’ın 11 seçimleri tartışılabilir ama ilk yarıdaki oyundan sonra aynı 11 ile geri gelişine inanmak zordu. Skora değil oyuna bakarak yapılması değişiklikleri yapmayarak sonun başlangıcını yapmış oldu.

Galatasaray, Lemina’nın yokluğunu doldurmayı başardı ama Fenerbahçe sadece Gustavo ve Rodriques’i değil formsuz Emre Bölezoğlu’nu da çok aradığı bir gece geçirdi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal