Arsene Wenger'den Mesut'a Destek!

Arsenal'ın eski teknik adamı Arsene Wenger, Çinde Uygur Türklerine yapılan işkencelere tepki gösteren Türk futbolcu Mesut Özil'in her insan gibi ifade özgürlüğünün olduğunu söyledi.

18.12.2019-16:40 - (Son Güncelleme: 18.12.2019-16:28) Arsene Wenger'den Mesut'a Destek!

Eski Arsenal'li Teknik Direktör Arsene Wenger, Uygur Türklerine yapılan insan hakları ihlallerine tepkisini gösteren Türk oyuncu Mesut Özil'in her insan gibi ifade özgürlüğünün olduğunu dile getirdi.

Katar'ın başkenti olan Doha'da basın ekiplerinin sorularını cevaplayan Wenger, "Mesut Özil'in diğer herkes gibi ifade özgürlüğü var." ifadelerini kullandı.

Mesut'un ifade özgürlüğü olduğunu söyleyen 70 yaşındaki Arsene Wenger, "Düşüncelerini herkesle paylaşmak zorunda değil, ama bunu yapma hakkı var." diye konuştu.

Wenger, her insanın düşüncelerinin olduğunu ancak futbol oyuncularının önceliğinin futbol oynamak olması gerektiğini yaptığı açıklamaya ekledi.

Premier Lig takımlarından Arsenal'de kariyerine devam eden Özil, Çin'in Doğu Türkistan'daki insanlara yaptıklarına ve buna ses çıkarmayan Müslümanlara tepki göstermişti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mesut Özil, Batı medyasında Doğu Türkistan'a yapılan zulmün haberleri yayınlanırken, Müslüman ülkelerinin bu konuda ses çıkarmadığını belirtmişti.

Çin Merkez Televizyonu da Mesut Özil'in tepkisini paylaştığı açıklama karşısında Arsenal-Manchester City maçını yayından kaldırtarak tepkisini göstermişti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal