Arsene Wenger Açıkladı! Bir Devir Sona Eriyor

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal’in Fransız menajeri Arsene Wenger, sezon sonunda görevini bırakacağını açıkladı.

20.04.2018-12:47 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-12:48) Arsene Wenger Açıkladı! Bir Devir Sona Eriyor

Arsenal’in Fransız teknik patronu Arsene Wenger, düzenlediği basın toplantısıyla sezon bitiminde İngiliz ekibiyle yollarını ayıracaklarını açıkladı.

1 Ekim 1996 tarihinde adımını attığı İngiliz ekibinde 22 yıl menajerlik yapan 68 yaşındaki Fransız futbol adamı, Arsenal kulübünün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, "dikkatli değerlendirmelerin ve kulüp yönetimiyle görüşmelerin" sonrasında takımdan ayrılmak için en doğru zamanın sezon sonu olduğunu belirtti.

Londra kulübünde unutulmaz sezonlar geçirdiğini vurgulayan Wenger, kulüp çalışanlarına, futbolculara, yönetime ve taraftarlara teşekkür etti.

Arsenal ile İngiltere Premier Lig'de 3 şampiyonluk kazanan tecrübeli futbol adamı, Federasyon Kupası'nı da 7 kez kazanmayı başardı.

Bu sezon İngiltere Premier Lig'de altıncı sırada bulunan Wenger idaresindeki Arsenal, UEFA Avrupa Ligi'nde ise yarı finale çıkmayı başardı.

İngiltere Premier Lig’de bu hafta sonunda West Ham United'la oynayacakları karşılaşma öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Fransız çalıştırıcı, ayrılık kararını "Uzun süre düşündükten ve kulüple görüştükten sonra ayrılmak için doğru zaman olduğuna karar verdim." ifadeleriyle duyurdu.

Fransız menajer, sezon sonunda görevinden ayrılacak olmasına karşın takıma olan desteğinin ve sevgisinin sonsuza dek süreceğini belirtti.

Kuzey Londra ekibinin kapısından ilk defa Ekim 1996'da giren deneyimli menajer, 22 senelik Arsenal kariyerinde 3 Premier Lig, 7 FA Cup ve 6 Community Shield şampiyonluğu olmak üzere toplam 16 kupa kazandı.

Arsenal, Wenger'le şimdiye kadar tüm kulvarlarda çıktığı 1164 karşılaşmada 664 galibiyet, 265 beraberlik ve 235 mağlubiyet aldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal