Arrigo Sacchi Kimdir? Ünlü Sözü Hangisidir?

Arrigo Sacchi jokey? Arrigo Sacchi 4-4-2? Arrigo Sacchi ekşi? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

01.06.2018-22:37 - (Son Güncelleme: 01.06.2018-22:26) Arrigo Sacchi Kimdir? Ünlü Sözü Hangisidir?

Arrigo Sacchi (d. 1 Nisan 1946, Fusignano) İtalyan teknik adam. 1987-1991 seneleri arasında görev yaptığı Milan'da elde ettiği başarılarla bilinir. Bunun haricinde İtalya millî takımı, Parma ve Atlético Madrid'de de teknik direktörlük görevi yapmıştır.

Profesyonel futbol oynamayan Sacchi, babasının yanında ayakkabı satan 26 yaşındaki birisi iken teknik direktör olmaya karar verir ve bu arzusunu gerçekleştirip futbol tarihinde iz bırakan teknik direktörlerden biri haline gelir. Profesyonel futbol oynamadan teknik direktör olmasını eleştirenlere verdiği "Jokey olmak için ilk olarak at olmak gerekmez." yanıtı da futbol tarihine geçen sözlerden bir tanesidir.

Kariyeri

Futbolculuk kariyeri

1964-1977 seneleri içinde Fusignano CF'de, 1977-1979 seneleri içinde ise AC Bellaria Igea Marina takımında amatör futbolculuk yapan Sacchi hiç profesyonel futbolculuk yapmadı.

Teknik direktörlük kariyeri

Parma

Yaşadığı yerdeki birkaç takımın altyapısında görev aldıktan sonra 1985 senesinde Parma'nın başına geçti. İlk yılında takımını Serie C1 şampiyonu yaparak Serie B'ye yükseltmeyi başardı. İkinci yılında ise takımı Serie A'ya yükselemese de Coppa Italia'da Milan'ı geçmeyi başarıp takımını çeyrek finale yükseltti.

Milan

İlk yılında Parma'yı lig yükseltip, ertesi yıl kupada Milan'ı geçince Milan başkanı Silvio Berlusconi'nin dikkatini cezbeden Sacchi 1987 senesinde Milan'ın başına geçti. İtalya'da klasikleşen defansif, sıkıcı oyunu istemeyen Sacchi ekibinin o yılların en önemli hücum ekiplerinden Real Madrid, Brezilya ve Hollanda gibi oynamasını arzu ediyordu.

Sacchi'nin kurmaya çalıştığı sistem daha ilk yılında işe yaradı ve Milan 1987-88 sezonunda Serie A şampiyonu oldu. Milan 1979'da elde ettiği son şampiyonluktan 9 yıl sonra yeniden şampiyon olmuştu. Sezon sonunda Milan, kupa galibi Sampdoria'yla yapılan Supercoppa Italiana finalini 3-1 galip tamamlayıp bu kupanın ilk şampiyonu oldu. Dolayısıyla Sacchi de bu kupayı elde eden ilk teknik adam oldu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal