Arjantin İsrail Maçını İptal Etti!

Arjantin ve İsrail arasında Kudüs'te yapılması planlanan hazırlık karşılaşması Arjantin Futbol Federasyonu’nun isteği üzerine iptal edildi.

06.06.2018-09:22 - (Son Güncelleme: 06.06.2018-09:17) Arjantin İsrail Maçını İptal Etti!

Arjantin basınının haberlerine göre, Arjantin Futbol Federasyonu, 9 Haziran'da oynanması hedeflenen ve son günlerde özellikle Filistinlilerin büyük tepki gösterdiği hazırlık karşılaşmasını iptal ettiklerini İsrailli mevkidaşlarına iletti.

Haberlerde ayrıca, Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Jorge Sampaoli'nin bu karşılaşmanın oynanmasına baştan beri karşı olduğu ifade edilirken, futbolcuların da bu maça soğuk baktıkları belirtildi.

Gonzalo Higuain: “Doğru karar verildi”

Konu ile ilgili ESPN televizyonuna konuşan Arjantinli yıldız Gonzalo Higuain, karşılaşmanın iptalinin toplumun yararına olduğunu vurgularken, "Sonuç olarak doğru karar verildi ve bu konu artık kapandı. Biz de İsrail'e gitmemenin doğru olduğu düşüncesindeyiz." şeklinde konuştu.

Oynanacak bu karşılaşmanın, İsrail'in Kudüs'ü işgalini meşrulaştırma çabalarına hizmet vereceğini belirten Filistinliler, pek çok yerde gerçekleştirdikleri protestoların dışında Arjantin'in hazırlıklarını yaptığı Barcelona'da da gösteriler düzenlemişti.

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Messi'ye Mesaj Vermişti

Öte yandan Batı Şeria'daki Arjantin diplomatik temsilciliğinin önünde de protesto gösterisi gerçekleştirilmiş, Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibirl er-Racub da burada yaptığı açıklamada, "Mücadele, İsrail'in, başkenti olduğunu öne sürdüğü Kudüs'te oynanması yönündeki ısrarı sebebiyle spordan ziyade siyaset aracına dönüştü." ifadelerini kullanmıştı.

Racub, Arjantinli oyuncular ve özellikle de Lionel Messi'den "İsrail işgalinin kara yüzünü beyazlatmak için araç olmamasını" ve karşılaşmada forma giymemesini istemişti. 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal