Antarktika'da Tarihe Geçti!

Dünyanın en iyi atlayış sporcularından biri olarak kabul edilen Orlando Duque, tarihi bir atlayışa imza attı. Duque, küresel iklim değişikliğinin yol açtığı tehlikelere dikkat çekmek adına Antarktika’da bulunan dev bir buz kütlesinin üzerinden atlayış gerçekleştirdi…

25.05.2018-16:35 - (Son Güncelleme: 25.05.2018-16:37)

Dünyanın en iyi atlayış sporcuları arasında yer alan Orlando Duque, küresel iklim değişikliğinin sebebiyet verdiği tehlikelere dikkat çekmek amacıyla harekete geçti. Duque, Antarktika’da yer alan dev bir buz kütlesinden kendini boşluğa bıraktı…

100 KİŞİLİK EKİP HAZIR BULUNDU

Dünyanın en gizemli yeri olan Antarktika’daki bu gösteri öncesi 100 kişilik bir ekip Kolombiya’dan bilimsel keşif için yola çıktı. Burada amaç küresel iklim değişikliğinin yol açtığı tehlikelere dikkat çekebilmek... Bu sebeple de dünyanın en iyi atlayış sporcularından biri olan Orlando Duque tercih edildi.

Doğal atlayış açısından doğru özelliklere sahip büyük bir buz kütlesi yoğun uğraşlar neticesinde bulundu. Özel bir kıyafetle atlayış gerçekleştiren 43 yaşındaki Duque’yi, dalgıçlar, doktorlar, hemşireler, çekim ekibi ve eşi Catalina da dahil olmak üzere 15’den fazla kişi atlayış gerçekleştirdiği bölgeye getirilen teknenin üzerinde yakından takip etti.

SAATTE 80 KM HIZA ULAŞTI

20 metre yüksekliğinde olan buz kütlesinden atlayış yapan Kolombiyalı sporcu saatte 80 kilometre hıza ulaştı. Suyun sıcaklığı ise 0.7 dereceydi. Orlando Duque atlayışı gerçekleştirdikten sonra "Tepeye tırmandığımda manzara inanılmaz görkemliydi. Atlayacağım yerde sabit bir alan yapmak için buzun bir parçasını kesmek zorunda kaldım. O anda en büyük korkum bir parça buzun kopması ve hayallerimin orada bitmesiydi" ifadelerini kullandı. 43 yaşındaki sporcu “Antarktika gibi yerleri korumak adına petrol ve plastik tüketimini azaltmalıyız” şeklinde konuştu.

ANTARKTİKA NEREDE?

Antarktika, Güney Yarımküre'nin en güneyinde bulunan ve Güney Kutbu'nu içeren kıta. Afrika ve Okyanusya'nın güneyinde olan ve içinde ülke bulunmayan tek kıta.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal