Ankaragücü Başkanı Fatih Mert’den Flaş Açıklamalar

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert’den gündeme dair flaş açıklamalar.

15.01.2020-16:40 - (Son Güncelleme: 15.01.2020-16:35) Ankaragücü Başkanı Fatih Mert’den Flaş Açıklamalar

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert’den flaş açıklamalar. Başkan Mert 70 gündür evimi ve çocuklarımı görmüyorum dedi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR;

Kamp verimli geçti. Ben de 2-3 gün takımla beraberdim. Ankaragücü bundan önceki kampında verimli hazırlanamamış. Hocalar da onu söylüyor. Futbolcularda uyum sorunu, öz güven eksikliği ve birbirine olan inançta sorunlar vardı. Biz Galatasaray maçıyla bir takım olmaya başladık. Futbolcuların birbirlerine olan güveni, bağı artmaya başladı. Biz yeni bir yönetimiz. Geldiğimizden günden beri takımla birlikte yaşıyoruz. Her gün onlarla vakit geçirmeye çalışıyoruz. Bir güven ortamı sağladık. Ödenmeyen paralar ve oyuncuların bundan kaynaklı sıkıntıları vardı. Şimdi bir güven ortamı, aile havası sağlandı. Bundan sonrası iyi olur diye düşünüyorum.

IFA'lık dosyalarımız; ilk önce eksi 3 puanlık dosyalarımız vardı. Bunları yüzde 99 oranında hallettik. Eksi 3 puan gibi bir durumu kalmadı Ankaragücü'nün. Transferle ilgili de kalıcı çözümler ürettik. Bayağı bir dosyayı biz tamamen çözdük. Bunlar milyon Euro'lar olan dosyalar. Bir karar bekliyoruz. Bu karar transfer dönemi bitmeden gelecek bir karar, kulüple ilgili. Bu karara göre önümüzde de bazı dosyalar var. Onlarla görüşmeler sürüyor. Biz bir fiyat teklif ediyoruz, karşı taraf bir rakam söylüyor. Böyle devam eden bir süreç var. Bu sürecin sonunda netleşecek. Biz transferi açmak istiyoruz. Ama transfer açmamak da dünyanın sonu değil. Ankaragücü'nün elinde bir kadrosu var. Bu kadronun önünde oynanmamış 17 tane maçı var. Diğer takımlar gibi biz de çıkıp, oynayıp, mücadele edeceğiz. Gelecek adına iyi işler yapılıyor. En azından Ankaragücü'ne çok sıkıntılı günler yaşatacak dosyaları kapattığımız için mutluyum.

Galatasaray maçında 2-0'dan sonra, penaltıdan sonrası benim için çok önemli. Penaltıdan golü attık, sonrasında 4 kişi birden gitti topu almaya, 10 kişiydik. Bu isteği, arzuyu görmek benim için çok önemliydi. Ligin ilk yarısında 3 maçta da geriye düşüp, bu maçlarda puan alabildik. Bu önemli. Galatasaray deplasmanı, Antalyaspor deplasmanlarından 1 puan önemli. Denizlispor maçını kazanmalıydık diye düşünüyorum. Ama olmadı, kaybede de bilirdik. Şimdi Konyaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa maçları bizim için çok önemli. Hayati maçlar. 3'ü de bizim rakibimiz. Konya ve Kasımpaşa ile Ankara'da, Kayserispor ile de deplasmanda oynayacağız. Bu maçların önemini zaten konuşuyoruz, futbolcularımız da biliyor. Güveniyorum ben; oyuncularımız bu maçların gereğini yapacak.

Biz hocamızla göreve geldikten sonra bir durum değerlendirmesi yaptık. Eksikleri beraber belirledik. Hocayı takımın başına getirirken, transfer açılamayabilir. Sen açılamaz diye düşünerek gel, bu şartları kabul ediyor musun, diye sorduğumda, hoca, ben bunları kabul ediyorum, ben bu takımı ligde tutacağıma inanıyorum, dedi. Bu takıma takviye lazım. Bunu hoca da, biz de biliyoruz. Yapabilmek için uğraşıyoruz. Beraber belirlediğimiz, hocanın tespiti olan bir liste var. Eksik bölgeler var. Biz de aynı kanaatteyiz. O bölgelere takviye yapılması gerekiyor. Hocamızın bir listesi var. Bizim de 3, 4 yere yaptırdığımız çalışmalarla çıkan bir liste var. Bunları oturup bir kurul değerlendirecek. Tabii ki hocanın kararı çok önemli. Çünkü bu futbolcuları hoca oynatacak. Listemiz var. Ön görüşmeler yaptık. Ancak birebir, bitecek anlamda bir görüşme yapmadık.
Hocamız 3, 4 mevkide istiyor. Bizim en aşağıya 7, 8 belki de 10 oyuncu transfer etme niyetimiz var. Alt ligden de oyuncu almayı düşünüyoruz kadroya. Çünkü sürekli Euro üzerinden para ödeyerek bu kulüplerin yaşaması zor. Hocanın belirlediği 3, 4 bölge ama biz en aşağı 7 transfer yapmak istiyoruz.

Günü gelmeyen dosyalar var. FIFA'ya başvurulmuş, itirazı yapılmış, onlarla ilgili karar çıkmamış. Türkiye'de toplamda 4, 5 dosya var. Onlar da transfere engel. Beklediğimiz kararlar geldiğinde onları da kaldırabiliriz. FIFA'da 4 dosya var, halledilmeyen. Karara çıkmamış da 7, 8 dosyayı var Ankaragücü'nün. Ama biz onlarla da görüşüyoruz. Zamanında paralar ödenmemiş, başvurulmuş. Onlar şu anda transfere engel teşkil etmiyor. Eksi 3 puanlık gibi de bir durum yok. Ama bunlar belli bir sene sonra önümüze gelecek. Biz bunlar önümüze gelmeden, hepsiyle irtibat kurduk. Hatta bunlardan da 2 dosya daha hallettik.

Bizim kongredeki olayımız şu; ben oradaki olayı tasvip etmediğim için canım sıkıldı, onun için oradan ayrıldım, adaylıktan çekilmek gibi bir durum yoktu. O kongre, o gün olmasa da 2-3 gün sonra olacaktı. Camia bize sahip çıkıyor. Ben 70 gündür evimi, çocuklarımı, işimi bıraktım. Yaptığım işleri bıraktım, geldim buraya. Onlar da benim niyetimi, kulübü düzeltmek için geldiğimizi biliyorlar. Kurtarıcı demeyeyim, bunlar büyük kelimeler. Burayı düzeltebileceğimize inanıyorlar. Gerçekten, inanmaları bizi zorluyor, bütün sınırları zorluyoruz. Biz Ankaragücü'nün geleceğiyle ilgili gerçekten iyi işler yapıyoruz. Bazen sosyal medyadan yazıyorlar. Telefonlara bile cevap veremiyorum. Acayip bir yoğunluk var. Transfer dönemi, dosyalar, takımla uğraşmamız gereken bir sürü işler var. Rakamları açıkladığım zaman, konuştuğumuz zaman, Ankaragücü'ne sağladığımız kaynakları söylediğimiz zaman insanlar anlayacaktır. Mantıklı insanlar anlar bunu. Bu ülkenin bu şartlarında buraya 40, 50 milyon bulmak o kadar kolay iş değil. Çünkü 1 lirasız bir kulübe 40, 50 milyon bulmak kolay değil. Dışarıdan söylemek kolay. Ben hiçbir zaman dışarıdan söylemedim. Şöyle yaparım, böyle yaparım demedim. Biz icraat yapıyoruz.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

















DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal