Andre Santos: ‘Barcelona, Benim Yerime Adriano'yu Seçti!’

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Andre Santos, ESPN'e Fenerbahçe’ye transfer olmadan önce Katalan ekibi Barcelona tarafından izlendiğini açıkladı.

29.04.2020-15:04 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-15:02) Andre Santos: ‘Barcelona, Benim Yerime Adriano'yu Seçti!’

Fenerbahçe'nin eski yıldızlarından Andre Santos, ülkesi Brezilya’da verdiği demeçte 2009'da Barcelona tarafından takip edildiğini ancak Katalan kulübü’nün eski Beşiktaşlı Adriano'yu tercih etmesi üzerine Fenerbahçe'ye gittiğini açıkladı.

2009 yılında Barcelona'nın kendisini izlemek için Brezilya'ya yetkilileri yolladığını ifade eden Santos, "Barcelona'da görevli iki gözlemci, Copa do Brasil'in finalinde beni izlemek için gelmişlerdi. Biliyordum çünkü Ronaldo beni uyarmış ve 'Andre, Barcelona'dan seni izlemek için geldiler. Maçtan sonra bir akşam yemeği ayarladım' demişti" şeklinde konuştu.

Maçta oldukça başarılı bir performans gösteren Brezilyalı futbolcu, 2- 2 sonlanan 90 dakikada takımının ikinci golünü atan oyuncu olmuştu.

'BARCELONA'YA TRANSFER OLMAYA ÇOK YAKLAŞMIŞTIM'

Karşılaşmayla alakalı da açıklama yapan Santos, "O maçta çok iyi oynadım. O dönemde beni izlemeye gelen ve şimdilerde Messi'ye en yakın isimlerden olan Pepe Costa, stadyumda beni izliyordu. Maçtan sonra beni çok övdü. Bugün bile dostluğumuz devam ediyor. Barcelona'ya transfer olmaya çok yaklaşmıştım" ifadelerini kullandı.

'ADRİANO'YU SEÇTİLER'

Karşılaşmadan sonra Andres Sanchez, Ronaldo, Pepe Costa ve Barcelona'nın öteki gözlemcisiyle yemeğe çıktıklarını kaydeden Andre Santos, Katalan devinin sonrasında Adriano'yu aldığını belirtti. Bunun nedeni olarak ise, "Adriano zaten Avrupa'da oynuyordu ve İspanya'ya adapte olmuştu. Barcelona, benim yerime onu seçti. Onun oynamak adına hazır durumda olduğunu düşündüler çünkü ben o zamana kadar Brezilya dışında hiç forma giymemiştim" dedi.

Andre Santos, Barcelona'ya transferinin olmamasının sonrasında ise 2009'un yaz sezonunda 5 milyon euro bedelle Corinthians'tan Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. Daha sonra 2011'de sarı- lacivertlilerden Arsenal'e transfer olan Brezilyalı yıldız, futbol hayatının son zamanında ise ülkemizde Boluspor’da top koşturmuştu.

Barcelona'nın Andre Santos için transfer etmeme kararı alıp 2010'da takıma kattığı Adriano ise Katalan takımında yaşadığı oldukça başarılı 6 sezonun sonrasında Beşiktaş formasıyla Türkiye'ye transfer olmuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal