Anadolu Efes İki Kulvarda Lider!

THY Euroleague'de 17 karşılaşmada 14 galibiyetlik performansıyla ilk devreyi 1. bitiren Anadolu Efes, yalnızca bir mağlubiyet yaşadığı ING Basketbol Süper Ligi'nde de ilk yarıyı 1. olarak tamamladı.

06.01.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-12:47) Anadolu Efes İki Kulvarda Lider!
Geçen hafta ilk devresi biten THY Euroleague'de 17 karşılaşmalık periyotta 14 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan Anadolu Efes, 31 puan ve averajla İspanya ekibi Real Madrid'in üstünde lider koltuğunda oturuyor.

THY EUROLEAGUE Puan Durumu

Anadolu Efes, bu sene Avrupa karşılaşmalarında İspanya'dan Barcelona, Yunan takımı Olympiakos ve Rus ekibi CSKA Moskova'ya mağlup oldu.

ING Basketbol Süper Ligi'nde de ilk devreyi Pınar Karşıyaka başarısıyla bitiren ve tek yenilgisi Bandırma'ya olan Anadolu Efes, THY Euroleague'de olduğu gibi lige liderlik ediyor.

ING Basketbol Süper Ligi Puan Durumu

Anadolu Efes'in hocası Ergin Ataman, AA muhabirine yaptığı konuşmada, THY Euroleague'in sonrasında ING Basketbol Süper Ligi'nde de ilk yarıyı 1. bitirmelerinin çok iyi bir performans olduğunu söyledi.

Öğrencilerini tebrik eden Ataman, "Oyuncularımın müthiş konsantrasyonu ve motivasyonuyla yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz ilk yarı değil tabii ki. Hedefimiz sonunda da her iki tarafta en tepede olmak. Sezonun yarısı geldiğinde müthiş bir başarı." dedi.

"Ligin ikinci yarısı çetin geçecek"

Ligin zorlu olduğunu, Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Beko'nun 3 tane yenilgisi olduğunu anımsatan Ataman, "Galatasaray da iyi bir lig geçiriyor, onların da 4 mağlubiyeti var. Ligin ikinci yarısı bence çetin geçecek. Bandırma ve TOFAŞ, sürpriz yapabilecek takımlar. Burada Fenerbahçe Beko ve bizim işimiz zor. Euroleague'in bu maratonunda özellikle çift maç haftalarından sonra 48 saat geçmeden ligi oynamak çok yıpratıcı oluyor ama biz şu ana kadar bunu hatasız şekilde başardık. İkinci yarıda sürpriz sonuçlar olabilir." sözlerini söyledi.

Ergin Ataman, "Karşıyaka, TOFAŞ ve özellikle Bandırma'da Türk basketbolunun geleceği olacak Türk basketbolcular var, süre alıyorlar. İnşallah bu ilerisi için olumlu bir şekilde yansır. Tabii ki kalitenin yükselmesi çok önemli. Milli takımlar seviyesinde dünya sıralamasında ilk 8 içinde olmak için Cediler, Furkanlar gibi oyunculara ihtiyacımız var." yorumlarını yaptı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal