Ali Şansalan Yanlış Karar Verdi!

Fanatik gazetesi spor yazarı Olcay çakır, Denizlispor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi.

24.01.2020-11:04 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-10:52) Ali Şansalan Yanlış Karar Verdi!

Fanatik gazetesi spor yazarı Olcay çakır, Denizlispor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi. Çakır, Şansalan yanlış bir tercih yaptı dedi.

Türk hakemlik müessesesi dün akşam eşine, benzerine yine sanırım bizim ligimizde rastlanabilecek bir uygulamaya imza attı. Faule maruz kalan Nwakaeme dün önce “Aldatmaya yönelik” hareketten sarı gördü. Maruz kaldı daha doğrusu. Akabinde ise “İtirazdan” ikinci sarıyı görüp oyun dışı bırakıldı. Taraflı tarafsız tüm futbol severlerin onun hakkında ortak birkaç kanaati var, malum. Dün çalımı yanlış yere çekildi. Hatta, çalım ustası Nwakaeme’ye Ali Şansalan; dün akşam belki de hayatının en büyük çalımını atmış oldu.

Uzun zamandır izlediğimiz bu oyuncunun; rakibine, hakemlere karşı bir kez bile aldatmaya yönelik eylemine tanıklık etmedik. (Etmeyeceği anlamına gelmez ama sağlam referanstır) Ama pardon düzeltelim. Top ayağında iken attığı çalımlar hariç tabii. Dün faule maruz kaldı, “VAR devreye girdi de penaltı mı değil mi bekleniyor” diye düşünürken; “Aldatmaya yönelik hareket” dedi Şansalan. VAR bu tip kırılma anlarında hakeme fısıldamayacak mı gerçeği? Malatya maçında bu oyuncunun olmamasının lige etkisi ne olacak?

Karşılaşmanın o kadar önüne geçti ki maça dair sözlerimiz yarım ya da eksik kaldı.

Dün Trabzonspor ve yeni teknik adamı, uzun fakat her hafta kısalarak devam edecek maratonda önemli dersler almış olmalı. Skora güvenmek, kendine güvenmek, rakibi doğru ölçmek gibi derslerden bahsediyorum. Bir de penaltı konusu var. Yine atamadı Trabzonspor maç içinde. Ama enteresandır; karşılaşma penaltılara kaldı. Penaltı kullanmayı, penaltıları da gole dönüştürmeyi öğrendi belki de. Musibet, nasihat durumu, kim bilir?

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal