Ali Koç'tan Hakem Kararlarına İlişkin Açıklama

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hakem kararlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

14.02.2019-13:54 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-13:46) Ali Koç'tan Hakem Kararlarına İlişkin Açıklama

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hakem kararlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantının uzun olacağını belirten Koç konuşmasına, " Anlatacaklarımızı, göstereceklerimizi objektif ve samimi duygularla izlemenizi isterim.’’ sözleriyle başladı.

''GÖRÜNTÜLER HAKLI OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR''

Kayserispor maçının istatistiklerinin ekrana yansıtılmasıyla, "İçerisinde bulunduğumuz duruma kılıf arama niyetinde değiliz. Gündem değiştirmek için de burada değiliz. 1-2 hakem hatası için de değil. Taraftarı tatmin etmek için de değil. Hedefimiz resmin bütününe bakmak’’ sözlerini aktaran Koç, "Satır aralarını iyi okumak gerekir. Ortada bir tesadüf yok. İyi bir devre arası dönemi yakalamış bir Fenerbahçe varken, hakemlerin kasıtlı yaklaşımları olması bizi düşündürmekte ve kaygılandırmaktadır.’’ ifadesinde bulundu.

Görüntülerin kendilerini haklı çıkardığını belirten Koç, ‘’Son olarak Kayserispor maçında göz göre göre çok bariz şekilde yaşananlar endişelerimizi tavan yaptırdı ve bir aksiyon almaya bizi mecbur kıldı. Mensah'ın kart bile görmemesi her şeyi anlatıyor" dedi.

TFF YAPILANMASI

TFF yapılanmasına da değinen Koç, "TFF'nin yapılanma şeklinde bir sorun var. Türk futbolunun, herkese eşit mesafede yönetildiği kanısı artık son derece uzak. Türk futbolu, 90'ların sonundan başlayarak lobilerle yönetilir duruma gelmiştir. TFF'de bazı isimlerin tuttuğu takımın formasını çıkarmaması Türk futboluna zarar veriyor" değerlendirmelerinde bulundu.

Kendi takımlarına haksızlık yapıldığını düşünerek "İstifa eden" sonra da "Hizmet etmek için TFF'ye geri döndü açıklamalarını büyük bir şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Koç ‘’Bu açıklamalar yapılıyorsa, bizlerin görmediği, duymadığı yerlerde neler yaşanıyor, neler konuşuluyor" dedi.

Ali Koç konuşmasına, "Seçimler gelecek için fırsattır. Biz şu aşamada sistemin parçası olup olmayacağımıza karar vermeliyiz. Belki seçimlerde oy bile vermeyebiliriz. Bu seçimler, Türk futbolu için mihenk taşıdır. Belki de TFF seçiminde hiç oy bile vermeyebiliriz" sözleriyle devam etti.

''MHK TAMAMEN BAĞIMSIZ OLMALI''

Konuşmasına Merkez Hakem Kurulu’yla devam eden Koç, "MHK'nin bizzat kulüpler tarafından oluşturulması gerektiğini düşünüyor, öneriyoruz. Tamamen bağımsız olması gereken MHK'nin baskı altında olmaması için fiziki olarak TFF tesislerinde olmaması gerektiğini düşünüyor, öneriyoruz" sözlerini kullandı.

Tüm kulüplere sevgi ve saygı göstermek için çok özen gösterdiklerini belirten Fenerbahçe Başkanı Koç, "Hiçbir zaman ayrıcalık istemeye teşebbüs etmedik. Hakemlere düdük astırma gayretimiz olmadı. Bir kez dahi TFF ve kurullarını baskı altına almaya çalışmadık. Buna olaylı Galatasaray maçı dahil. Bunu zaaf olarak görenler var ama bu tarzımız. Bizim gizli ajandamız yok.

Şampiyonluk potasından uzak olmamıza rağmen taraftarımızla bağımızı yıpratmak istiyorlar. Engellenemez yükselişimiz başlayacak. Dertleri var, belki de bu yüzden bizimle uğraşıyorlar. Burası Fenerbahçe, derin mazisi vardır" sözlerini kullandı.

MHK başkanının her zaman Galatasaray maçının arkasından konuştuğunu söyleyen Koç, ‘’Bir camia, yaşadığı her hatadan sonra düdük astırsa, piyasada hakem kalır mı? Olay son derece bilinçli şekilde çarpıtılmıştır.

MHK başkanı değişmeliydi, değişti. Bu bir çözüm mü? İsimlerin değişmesi çözüm olacaksa çözüm ama mevcut sistemde fark yaratması kolay değil. Yeni gelenlerin işini ne kadar iyi yapacaklarından şüpheliyim. Hele adı geçen biri var ki isminin geçmesi bile abesle iştigal" yorumlarında bulundu.

HAKEMLER DE HATA YAPAR BİLDİRİSİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hakem hatalarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e "İmzamızın sonuna kadar arkasındayız. Fatih Terim'e katılmıyorum. Kurnazlık yapılıyor. "diyerek yanıt verdi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal