Ali Koç Biyografi

Ali Yıldırım Koç, 2 Nisan 1967 yılında İstanbul’da doğdu. Rahmi koç ve Çiğdem Sipahi’nin oğlu olan Ali Koç, iş insanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı, aynı zamanda Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı’dır.

03.07.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-16:34) Ali Koç Biyografi

ALİ KOÇ’UN HAYATI

Başarılı iş insanlarından olan Ali Yıldırım Koç, lise ve üniversite eğitimini yurt dışında tamamlamıştır. Londra Harrow School’dan 1985 yılında mezun olan Koç, ardından Rice Üniversitesi’nde İşletme lisans eğitimi almıştır. İşletme dalındaki yüksek lisansını ise Harward Üniversitesi’nde yapmıştır. Öğrenciyken aile holdinglerinde çalışmaya başlayan Ali Yıldırım Koç,1990 yılında J.P Morgan’da stajyerlik yapmaya başlamıştır. Stajyerlik döneminde Amerikan Express Bank’ta düzenlenen Yönetici Geliştirme Programı ile iş dünyasına profesyonel olarak adımını atmıştır. Ardından 1992 yılında vatani görevini yapmak üzere askere girmiştir. Askerlik dönüşü iş analisti olarak Morgan Stanley’de çalışmaya başladı. 1997 yılında Koç Holding Stratejik Planlama Grubu’nda Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak görev aldı. Ardından üst düzey yöneticilikler yaptı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Ford Otosan ve Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı’dır. 1907 Fenerbahçe Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Ali Koç, 2004-2017 yılları arasında başkanlığını yapmıştır.

Forbes Türkiye’nin hazırladığı ‘En Zengin 100 Türk’ listesinde o yıl ki serveti 700 Milyon Dolarla 50. Sırada yer aldı.

Otomotiv şirketlerinin patronu olarak bilinen Ali Koç, 2012 yılında Ford Otosan’daki yöneticiliğiyle grubun cirosunun yüzde 23’ünü elde ederek büyük bir gelişme kaydetmiştir.

Şu an 53 yaşında olan ünlü iş insanı Ali Koç’un Nevbahar Demirağ ile 21 Ekim 2005 tarihinde yaptığı bir evliliği ve Sadberk Leyla Koç adıyla bir kızı ve Kerim Rahmi Koç adında da bir oğlu vardır.

ALİ YILDIRIM KOÇ’UN SERVETİ NE KADAR?

Forbes Türkiye’nin 2017 yılında hazırladığı ‘En Zengin 100 Türk’ adlı veriye göre Ali Yıldırım Koç’un o dönemki serveti 700 Milyon Dolar olarak açıklanmıştır ve 50. Sırada yer alan Türk olmuştur.

Fenerbahçe’nin Yeni Başkanı Ülker Stadı’nda gerçekleşti. Aziz Yıldırım ile başkanlık için yarışan Ali Koç, Fenerbahçe’nin 33. Başkanı olarak seçildi. Seçime rekor katılım sağlandı. 21.500 üyenin katıldığı büyük oylama Fenerbahçe Kongresi’nde gerçekleşti. Sayım bitmeden Aziz Yıldırım stadı terk etti. Fenerbahçe’nin yeni başkanı Ali Koç oldu. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ve birçok katılımcı Ali Koç’u tebrik edip stadyumdan ayrıldı.

Başkan seçilirse kulübe ne kadar bağışlayacağı da merak konusu olan Ali Koç’un söz verdiği meblağ, kongrenin ilk gününde kendi vaadi olarak belirtildi. Eğer kazanırsam kulübe 150 milyon dolar bağışlayacağım diyen Ali Koç, ‘bir fazlasının’ da vaadini verdi.

Ali Koç deyince çoğu insanın aklına onun Fenerbahçe yönetiminde olduğu için medyada yer almasından dolayı böyle bir algı var. Ali Koç’un babası Rahmi Koç’un bir söyleminde Ali ve Mustafa Koç’un evde çalışanları olan garsondan etkilenmeleri üzerine Fenerbahçe’li olduklarını söylemiştir.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal