Alanyaspor Avrupa Devlerini Geride Bıraktı!

Aytemiz Alanyaspor, hücum performansı ve galibiyetleriyle bu sezonun dikkat çeken takımı olmayı başardı. Bunların yanında Çağdaş Atan'ın takımı savunma performansıyla Avrupa'nın dev takımlarını kıskandıracak istatistik ortaya çıkarttı.

30.11.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-14:28) Alanyaspor Avrupa Devlerini Geride Bıraktı!
Süper Ligin maç eksiğine rağmen 3 puan farkla lideri olan Aytemiz Alanyaspor, hücumdaki başarısının yanısıra savunmadaki performansıyla da Avrupa çapında bir başarı sağladı.

Sezon başında savunmanın yıldızları Welinton ve Fabrice N'Sakala'yı kaybeden Alanyaspor, sol beke N'Sakala yerine François Moubandje'yi transfer etti. Welinton yerine ise 3 sezondur kulüpte olan Georgios Tzavellas monte edildi.

Geçen sezon 9 maçta 18 puan toplayan ve yine 19 gol atan Alanyaspor, 11 gol yemişti. Alanyaspor, bu sezon aynı maç sayısında ise 23 puan topladı, liderlik koltuğunu korudu ve hiç mağlup olmadı.

Alanyaspor, savunma performansını yenilen 11 golden 3 gole çekerek inanılmaz bir performans sergiledi.

5 sezondur Süper Ligde yer alan Alanyaspor, savunmadaki başarısıyla Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig göz önüne alındığında en iyi ikinci performansı sergiledi.
Çağdaş Atan ile birlikte yepyeni bir döneme giren ve her 3 maçta kalesinde sadece 1 gol gören Alanyaspor, Diego Simeone'nin çalıştırdığı ve savunma performansıyla yıllardır takdir toplayan Atletico Madrid'den sadece 1 fazla gol yedi.

Avrupa'nın en az gol yiyen takımları

2 Atletico Madrid
3 Alanyaspor
5 Real Sociedad
5 Ajax
6 Vitesse
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal