Akhisarspor'dan Yeni Program

Coronavirüs yüzünden liglere verilen arada TFF, sezonun haziran ayında tekrardan başlayıp tamamlanmasının amaçlandığını duyururken, Akhisarspor da oyunculara yeni programlar dağıtıldı.

03.04.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-16:07) Akhisarspor'dan Yeni Program
Ekibi 6’şar kişiden 4 grup olarak ayıran teknik adam Yılmaz Vural, her gün saat 12.00’de hocaları futbolcularla canlı bağlantı yaptırıp evde bireysel idman programını yaptırıyor. Yılmaz Vural, 1 Mayıs’a kadar program yaptıklarını, mayıs ayı içinde de koşullar düzelirse tekrardan bir araya gelip 1 aylık toplama süreci geçireceklerini söyledi.

“Programımızı uygulayan futbolcular dönüşte yüzde 60-70 hazır durumda olur” diyen tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, “Liglerin haziran ayında sağlıklı bir şekilde başlayıp kısa periyotta tamamlanması gerektiğini düşünüyorum. Kulüplerin durumu göz önüne alınmalı. 28 haftası oynanmış bir lig var. Yalnız 6 maç kaldı. Biz zaten şubatta 15 günde 6 maç oynadığımız bir periyot geçirdik. Federasyon, Gençlik Spor Bakanlığı, FIFA, UEFA ve Bilim Kurulu’yla temas halinde hareket ediyor. Profesyonel Futbolcular Derneği ve Futbol Antrenörleri Derneği’nden de olumlu görüşler alınıp ligin haziranda seyircili bir şekilde başlamasından yanayım. Futbol seyirci için oynanıyor. Ancak bunun için canlar kaybettiğimiz bu salgın sürecini sağlıklı bir şekilde atlatmamamız şart” sözlerini söyledi.

"TEMMUZ ORTASI GEÇİLMEMELİ"

Akhisarspor Teknik adamı Yılmaz Vural, haziran ayında tekrardan faliyete geçmesi planlanan liglerin en geç temmuz ayı ortalarında bitmesi gerektiğini belirtti. Vural, “19 Mart’ta sezon durdurulmak zorunda kaldı. 2.5 ay ara vermiş olacağız. Liglerde kalan haftaların hepsi final niteliğinde geçecek. Yaz sıcağında sporcu sağlığına da dikkat edilmesi gereken bir süreç olacak. 31 Mayıs’ta bitecek mevcut sözleşmeler de ele alınmalı. Kulüpler için bir de işin ekonomik boyutu var. Bizim Akhisarspor olarak mart ayı dışında maaş alacağımızın bulunmaması diğer kulüplere göre avantajımız” diyerek konuşmasını bitirdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal