Ahmet Ağaoğlu: 'Futbolcu Satmamız Gerekiyor'

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzon ekibinin geleceği için futbolcu satmak zorunda olduklarını söyledi.

29.02.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-13:23) Ahmet Ağaoğlu: 'Futbolcu Satmamız Gerekiyor'
Trabzonspor özellikle Sörloth, Nwakaeme gibi futbolcuların yükselişe geçmesinin sonrasında Avrupa'da belirli bir performansın altında kalan fakat geleceği olan futbolculara yönelme kararı verdi. Başkan Ahmet Ağaoğlu, futbolcu satmak zorunda olduklarını vurgulayarak şu sözleri söyledi: 

"Sörloth vari oyuncuları alıp, yararlanıp, parlatıp satmak zorundayız. Kasamıza her yıl 10-20 milyon milyon euro oyuncu geliri koymamız gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek uzun vadede borçlarımızdan kurtulacağımızı düşünüyorum. Ama hepsinden önemlisi çok önemli bir proje için hazırlık yapıyoruz. Çok önemli bir projemiz var. Gerçekten dev bir proje ve bununla ilgili şu an detay vermek istemiyorum. Eğer şartlar oluşur ve gerçekleştirebilirsek 2 veya 3 yıl içerisinde tüm borçlarımızı bitireceğimizi düşünüyorum"

"Takım maliyetini yüzde 60 düşürdük. Ayrıca kadro değerimiz iyice arttı. Bankalar Birliği ile anlaşma imzaladık. Trabzonspor tarihinde ilk defa ürün satışlarında % 350'ye varan artış sağladı ve para geldi. Allah'tan göğüs sporu bitmiş ve temlik edilmemişti. Oradan geldi, yıllık 25 milyon TL civarında gelir elde ettik, Türkiye'de % 4 artarken Trabzon'da Akyazı'da % 28 oranında artış sağladık. Gelirleri arttırınca itiraf edelim Yusuf Yazıcı'dan 110 milyon liralık gelir kasaya girince elimiz rahatladı. Bize 'frene basın' dedikleri zaman biz o önlemleri almıştık. UEFA'nın FFP uygulaması ile örtüşmeye başladı."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal