Adnan Polat Galatasaray Başkanlığına Aday Olacak Mı?

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Sarı kırmızılı kulübün başkanlığına aday olacağı konusuna açıklık getiren Polat, aday olmayacağını açıkladı.

17.04.2018-11:23 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-11:40) Adnan Polat Galatasaray Başkanlığına Aday Olacak Mı?

Sarı kırmızılı kulübün eski başkanı Adnan Polat düzenlediği basın toplantısında 26 Mayıs’ta gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını belirtti.

Toplantının başında yaptığı konuşmada basın mensuplarıyla olan dostluklarını vurgulayarak başlayan Polat, sarı kırmızılı kulübe 1985 yılında üye olduğunu ve 1996 yılına dek görev aldığını hatırlatırken, 2006 yılına kadar da 10 yıl yalnızca taraftar olarak kulübe destek olduğunu ifade etti.

Adnan Polat açıklamasında kulübün borç miktarına dikkat çekerek "Biz 1996 yılında kulübü borçsuz bıraktık. 10 sene sonra borç 228 milyon Dolar olmuş. 2006-2008 arasında başkan Özhan Canaydın'dı ama bütün işleri bana bırakmıştı." şeklinde konuştu.

Polat, başkanlığı dönemi hakkında ise , "Futbolcuların ve bize hizmet verenlerin büyük alacakları vardı. Elimiz ayağımız bağlıydı. Bu krizden stat yaparak ve şirketleşerek çıkabilirdik. 5 senelik süreçte 228 milyon Dolar borçtan 338 milyon Dolar borçla bıraktık. 100 milyon Dolar borcu artırdık ama neler yaptık? Stat yaptık. Riva arazisinin imar durumunu çıkardık ve ruhsat aldık. Bütün vergi borçlarını temizledik ve icraları kaldırdık. UEFA'daki sorunların hepsini çözdük." değerlendirmesinde bulundu.

Adnan Polat’ın yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

“YÜREKLERİ YETMEDİ”

"Galatasaray'a 11 yıl hizmet ettim. Kongrede bana açıkça 'Ya seçime git, ya da ibra etmeyiz' dediler. Ben de şantajlarla geri adım atmadım. Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek bu kararı geri çekmedi. Buna yürekleri yetmedi."

KULÜP BORCU 500 MİLYON DOLARA YAKIN

"Galatasaray'ın borcu 500 milyon dolar civarında."

“ZOR BİR DÖNEMDEYİZ”

"Kulübe nasıl faydalı olabiliriz diye düşünüyorum ama çözüm bulamıyorum. Zor bir dönemdeyiz. Bir kulüp düşünemiyorum ki arazilerini bilabedel satsın, adasını yıksın."

"G.SARAY BAŞKANLIK MAKAMI YIPRATILDI"

"Galatasaray, örf ve adetlerini kaybederek çok şeyi elinden gitti. Geçmişi ve tarihi bağları ayakta tutuyor. Galatasaray başkanlık makamı öyle bir yıpratıldı ki, Galatasaray başkanı bir şey dese başkası konuşmazdı."

"ADAY OLMA GİBİ DÜŞÜNCEM YOK"

"Bu dönemde başkan adayı olma gibi bir düşüncem yok. Şu dönem için başkan adayı olmak için müsait değilim."

“EMRE BELÖZOĞLU, F.BAHÇE İLE GÖRÜŞMEDEN ÖNCE BENDEN İZİN ALDI”

"Emre, İngiltere'den Galatasaray'a dönmek istediğinde bana geldi. Fakat biz ona istediği parayı veremezdik. 'Başka takımlarla görüşebilir miyim?' dedi. Elbette dedim ve Fenerbahçe ile anlaştı."

"BÜTÜN TARAFTARLARA TEŞEKKÜRLER"

"Galatasaray taraftarı olmasa, kulüp ayakta duramaz. Bütün taraftar dernekleri ve taraftar gruplarına teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik için Galatasaray'ın şimdi de aklıyla mücadele etmesi lazım."

"Galatasaray genel kurul üyeleri, sadece topun çizgiyi geçmesiyle değerlendirmemesi lazım. İşin ekonomik ilişkileri var, devletle olan ilişkiler var, yurt dışındaki temsil edilmesi var."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal