Abdullah Avcı'dan Hakemlere Tepki

Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş konuk ettiği Denizlispor'u 1-0 mağlup etti. Maç sonrasında Abdullah Avcı hakeme eleştirilerde bulundu.

11.11.2019-11:21 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-13:05)


Beşiktaş Süper Lig'in 11. haftasında Denizlispor'u 1-0 mağlup etti. Teknik Direktör Abdullah Avcı maç sonrası basın toplantısında maçın hakemlerini eleştirdi.

Avdullah Avcı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü 81. ölüm yıl dönümünde saygıyla, özlemle anıyoruz." diyen Avcı, "Daha hızlı, daha çabuk, dikine oynamak gerekiyordu. İkinci yarı bunu hızlandırdık." açıklamasında bulundu.

Maçta bir çok pozisyona girdiklerini belirten Avcı, "Rakibin duran toptan net vuruşu var. Onlar da oyunun içinde olmaya çalıştılar. Oyuncularımız, maçı koparabilmek için sonuna kadar her türlü aksiyonu yaptı. Hak ettikleri galibiyeti aldılar. Son 5 maçta 4 galibiyet. Saha dağılımında bazı değişikliklerle bunu sağladık." ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı performansı ile ele eleştirililerin hedefi olan Ljajic'e de sahip çıktı. Avcı, "Son 3-4 haftadır Ljajic'in yine önemli katkıları var. Problem çözmede katkısı önemli. Golün çözümünde buluştuğu yer önemliydi. Galatasaray maçında stoperin çıkmasını sağlayan Ljajic'di. Belki geçen sene skora, asiste katkı yaptığı için eleştiri olabilir ama bence yukarıya doğru seyreden bir grafiği var. Umarım gol ve asist katkısıyla daha iyi olacak. Onu daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz. O da gayret ediyor." açıklamasında bulundu.

VAR Sisteminede değinen Avcı, "Penaltı var. Daha hafifinde penaltı verildi. Kırmızı kart da var. VAR'ın gelmesini en çok isteyen teknik adamım. Geçen sene çok gidiliyor diye şikayet vardı, bugün az gidiliyor diye eleştiri var. Yarışıyoruz, herkesin canı yanabiliyor. Biraz daha dikkatli olabilirsek, en azından gri olmayan, net pozisyonlarda hakemin VAR'a çağrılabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Hakem hataları ve yabancı sayısı hakkında da konuşan deneyimli teknik adam, "Devamlı hakemleri konuşursak, altyapıları konuşursak, bu savunma şekli olur. Eğitime ve bilgiye yatırım yapmadıkça, daha geriye gidiyoruz. Stadın güzel olabilir, insan kalitesi olmayınca, bilgi olmayınca... Devamlı çatışma haline girersek mesafe kat edemeyiz. Başladığımızdan beri hakem, yabancı sayısı, aç kapa, uzat kısalt konuşuyoruz. Yerli ve yabancı rekabetini nasıl sağlarız, eğitimle yerli oyuncu sayısını nasıl çoğaltırız konularını konuşmuyoruz. Patinaj çekmeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal