A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Tokyo Olimpiyatı'ndaki Rakibi Belli Oldu!

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri’nde Kanada’da oynanacak karşılaşmalarda B Grubu’nda Çekya ve Uruguay’la eşleşti.

27.11.2019-17:02 - (Son Güncelleme: 27.11.2019-17:20)

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri'nde Kanada'da gerçekleşecek karşılaşmalarda B Grubu'nda Çekya ve Uruguay'la karşı karşıya gelecek.

Basketbolda 2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri kura çekimi yapıldı. A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın da içinde bulunduğu kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentindeki Patrick Baumann Basketbol Evi'nde gerçekleşti. Kura çekimine 3. torbadan dahil olan milli takım, Kanada'da gerçekleşmesi planlanan elemelerde Uruguay ve Çekya ile B Grubu'nda bulundu. Aynı ülkedeki elemelerin A Grubu'nda ise Kanada, Yunanistan ve Çin yer alıyor.  Eleme müsabakaları, 23-28 Haziran 2020'de Kanada, Hırvatistan, Litvanya ve Sırbistan'ın ev sahipliğinde yapılacak.

Her ülkede üçer takımdan meydana gelen iki grubu ilk iki sırada sonlandıranlar çapraz eşleşecek. Bu eşleşmeyi geçen ülkeler, finalde karşılaşacak. Finali kazanan 4 takım olimpiyat vizesi alacak.

Elemelerde eşleştirilen gruplar şöyledir:

Kanada:
A Grubu: Kanada, Çin, Yunanistan

B Grubu: Türkiye, Uruguay, Çekya

Sırbistan:
A Grubu: Sırbistan, Dominik Cumhuriyeti, Yeni Zelanda

B Grubu: Porto Riko, İtalya, Senegal

Litvanya:

A Grubu: Litvanya, Güney Kore, Venezuela

B Grubu: Polonya, Slovenya, Angola

Hırvatistan:
A Grubu: Almanya, Rusya, Meksika

B Grubu: Hırvatistan, Tunus, Brezilya

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal