6. Uluslararası Fetih Kupası Başladı

Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilen Geleneksel 6. Uluslararası Fetih Kupası başladı. İstanbul'da düzenlenecek finallerde 50 ülkeden 500 sporcu kürsüye çıkmak için yarışıyor.

27.05.2018-10:42 - (Son Güncelleme: 27.05.2018-23:42)

Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilen Geleneksel 6. Uluslararası Fetih Kupası başladı. 29 Mayıs günü İstanbul'da yapılacak finallerde 50 ülkeden yaklaşık 500 sporcu birinci olabilmek için yarışacak. Mücadelelerde ayrıca okçulukta dünyada ilk kez yapılacak gece atışları olacak.

Uluslararası Fetih Kupası öncesinde, katılım için yoğun müracaat sebebiyle Geleneksel, Modern ve Olimpik branşlarında 4 şehirde ön elemeler gerçekleştirildi. 30-31 Mart 2018 tarihleri arasında Malatya'da yapılan ilk bölge elemesini 6-7 Nisan tarihleri arasında Kastamonu'da gerçekleşen ön eleme takip etti. Gerçekleştirilen her iki ön elemeye de 280'in üzerinde sporcu katıldı. 13-14 Nisan tarihlerinde Konya'da yapılan ön elemede ise finale katılacak sporcular 371 okçu içerisinden belirlendi.  20-22 Nisan tarihlerinde Bursa'daki ön elemelere ise rekor sayıda bir katılımla 874 sporcu müracaat etti. Türkiye genelinde 34 şehirden toplam 1.805 sporcu ön eleme müsabakalarında finale kalmak için mücadele etti.

Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım toplantısı Özbekistan'ın Semerkant kentinde yapıldı. Semerkant'tan başlangıç atışı yapılan Fetih Kupası, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Dünya Okçuluk Federasyonu'nun müşterek teşebbüsüyle gerçekleştirilirken en büyük sivil okçuluk müsabakası olarak tarihe geçti.

ÖNEMLİ KATILIMCILAR

Fetih Kupası’nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Özbekistan'ın Semerkant kentinde bulunan Registan Meydanı'nda Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi N. Bilal Erdoğan, Özbekistan Spor Bakanı Şoakram İsrailov, Özbekistan Turizm Bakanı Aziz Abdulhakimov ve Özbekistan Okçuluk Federasyonu Başkanı Cemalettin Babahanov teşrifiyle gerçekleştirildi.

REKOR KIRILDI

Elemeler esnasında menzil okçuluğu mücadelelerinde 472 metre ile Türkiye menzil rekoru da kırıldı. Öte yandan, 28 Mayıs günü Küçükçekmece Bezirgan Bahçe'de 250 okçu geleneksel okçuluk menzil yarışmalarında yeni rekoru kırmak için mücadele edecek. Toplam 55 bin metrekare atış ve etkinlik alanında saha etkinliklerinin farklı olarak çocuk oyun alanları, geleneksel atölyeler gibi organizasyonalar ile eleme alanları adeta birer panayıra dönüştü. 26 Mayıs tarihinde başlayıp 29 Mayıs'taki finallerin sonrasında bitecek olan Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları'nda 50 ülkeden dünyanın en iyi 500 okçusu birinci olma mücadelesi verecek. Fetih Kupası'nda, olimpik ve geleneksel okçular, Olimpik Yay ve Makaralı Yay, Büyükler Bay-Bayan kategorilerinde kürsüye çıkmak için ok atıp hünerlerini gösterecek.

  Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal