2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Ertelendi

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Olimpiyatların 1 sene ertelenmesi için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile anlaştıklarını duyurdu.

24.03.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-16:41) 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Ertelendi
Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın bu koşullar devam ederken yapılamayacağını ve 1 yıl ertelenmesini teklif ettiklerini duyurdu. Abe, IOC Başkanı Thomas Bach'ın da bu fikre tamamıyla katıldığını açıkladı.

Tokyo Valisi Yuriko Koiko, Başbakan Şinzo Abe ile IOC Başkanı Thamas Bach ile gerçekleştirdiği telekonferansın ardından olimpiyat oyunlarının en geç 2021'de yapılabileceğini duyurdu. Koiko, olimpiyatların isminin daha önceden kararlaştırıldığı gibi Tokyo 2020 olacağını söyledi.

Dün Kanada Olimpiyat Komitesi 2020 Tokyo Olimpiyatlar'ının ertelenmediği takdirde oyunlara katılmayacağını şu açıklamayla duyurmuştu:

Bu karar sadece sporcularla ilgili değil, halk sağlığıyla da ilgilidir. Koronavirüs ve bununla ilişkili riskler, sporcular, aileleri ve Kanada halkı için güvenli değildir. Sporcularımızın olimpiyat oyunlarına yönelik çalışmalarını devam ettirmesi de tüm Kanadalıları takip etmeye teşvik ettiğimiz halk sağlığı tavsiyesine ters düşmektedir."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal