17. Sıradaki Fenerbahçe En Çok Yayın Geliri Alan 2. Takım Oldu!

Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinde taraftarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş zirvenin tepesinde yer aldı.

01.01.2019-18:20 - (Son Güncelleme: 01.01.2019-18:02) 17. Sıradaki Fenerbahçe En Çok Yayın Geliri Alan 2. Takım Oldu!

Süper Lig'in yayın hakklarını yaklaşık 2 yıl önce beIN SPORTS 500 milyon dolar karşılığında almıştı. Merkezi Katar'da bulunan şirket bu miktarın yarısını ihale günündeki kurdan  yani 3,26 liradan, diğer yarısını da güncel kurdan ödemeyi taahhüt etmişti.

Yapılan anlaşmaya göre ihale bedelinin yüzde 4'ü Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF), yüzde 14'lük kısmı da alt liglere ayrıldıktan sonra kalan miktar Süper Lig kulüplerine çeşitli oranlarda dağıtılıyor.

Süper Lig'de bu sezonun ilk yarısını 5. sırada tamamlayan Galatasaray, şu ana kadar yayın havuzundan 137,2 milyon liralık gelir elde etmiş oldu.

Sadece katılım bedeli olarak 38,5 milyon lira alan sarı-kırmızılı ekip, 8 galibiyet ve 5 beraberlik sayesinde de 29,4 milyon lira kazandı.

Tarihinde 21 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray, şampiyonlar payından da 69,3 milyon liralık gelirin sahibi oldu.

Düşme hattındaki Fenerbahçe ise en çok kazanan ikinci takım olmayı başardı.

Ligin ilk yarısını 17. sırada ve düşme hattında bitiren Fenerbahçe, şampiyonlar payının etkisiyle toplamda 119,4 milyon lira gelire ulaşıp, kazanç liginde ikinci sırada yer aldı.

Galatasaray ve Fenerbahçeyi listesi Beşiktaş ve Trabzonspor izledi. Ligi ilk yarıda lider olarak kapatan Medipol Başakşehir ise listenin 5. sırasında kendine yer bulabildi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal