Sosyal Medyadan Gelir Elde Edenler İçin Vergi Dönemi Başlıyor

Sosyal medyadan para kazananlar bu habere dikat! İşte sosyal medya üzerinden kazanç elde edenleri çok yakından ilgilendiren yeni düzenleme. Konu ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

27.12.2021-09:37 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-10:08)

Sosyal medyadan gelir elde edenler için vergi dönemi 1 Ocak tarihinde uygulamaya konulacak. Bir sosyal medya platformu üzerinden 14 bin kişinin yaklaşık olarak 4 milyar lira kazanç  elde etmiş olduğu hesaplandı. Buna göre, 2022 yılı için 880 bin lirayı aşmayacak şekilde elde edilmiş olan kazançlarda yüzde 15 tutarında stopaj ödenecek. Fenomenlerin bu istisnadan yararlanması amacı ile Türkiye'de kurulu halde bulunan bankalarda hesap açması gerekiyor. 

YOUTUBE BAŞI ÇEKİYOR

Dünyanın en büyük video içerik platformu olan YouTube başta olmak üzere sosyal medya üzerinden gelir elde etmekte olanlar için 1 Ocak 2022 tarihinde yeni bir dönem başlıyor. Youtuber'lar belli bir gelirin üstünde gelir vergisinden istisna ancak altında yüzde 15 stopaja tabi olması gibi kuralları kapsayan yasanın çıkmasının hemen ardından Gelir İdaresi Başkanlığı da uygulama bildirisini yayınladı. Buna göre, 2022 yılı için 880 bin lirayı aşmayacak şekilde elde edilen kazançlarda yüzde 15 stopaj ödenmesi gerekecek. Bu tutara kadar beyanname verilmesine gerek olmayacak. Yeni düzenlemeye göre bu tutara kadar getirilmiş olan istisna gerçek kişiler için geçerli olacak. Fenomenlerin bu istisnadan yararlanması için Türkiye'de kurulu halde bulunmakta olan  bankalarda bir hesap açmış olmaları zorunlu kılınıyor.

sosyal medya

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal