Elma Kolesterolü Düşürür mü?

Sonbahar meyvelerini tüketerek vücut direncinizi artırırken aynı zamanda bağışıklığınızı güçlendirin. Vitamin ve mineral deposu olan meyveleri sizin için derledik. İşte detaylar...

03.11.2021-14:16 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-17:31)

Sonbahar meyveleri vitamin ve mineral deposudur. Mevsim geçişlerinde hastalığa sıklıkla yakalananlar için sonbahar meyveleri koruyucu bir savunma mekanizması oluşturmaktadır. Sonbahar meyvelerini tüketerek vücut direncinizi artırırken aynı zamanda bağışıklığınızı güçlendirin.

ELMA KOLESTEROLÜ DENGELİYOR!

Elmanın faydalarından en bilineni diş sağlığına olan faydalarıdır. A, E, B6, C ve K vitaminlerini içeren elma birçok minerale de sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olan elma bağışıklığı güçlendirmektedir. Güçlü bir antioksidan olan elma karaciğer sağlığı ve kolesterolün ayarlanması gibi konularda da oldukça yararlıdır.

KANSER RİSKİNE KARŞI DOĞAL İLAÇ!

Narda bulunan antioksidanlar tehlikeli kansere karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Narın içindeki yüksek demir maddesi anemi hastalığının tedavisine olumlu katkılar sunmaktadır. Nar, solunum yollarıyla ilgili olan astım, öksürük gibi problemler için doğal bir ilaçtır.


ANTİOKSİDAN DEPOSU İNCİR!

Vücutta kanserli hücrelerin oluşmasını engelleyen antioksidanlara sahip olan incir yapısında yüksek oranda lif bulundurmaktadır. Lif oranı yüksek olan incir bağırsak florasını düzenler ve kolon kanseri riskini ortadan kaldırır.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN GREYFURT TÜKETİN!

Bağışıklık sistemi için önemli olan greyfurt, üst solunum yolu hastalıkları, gribal enfeksiyonlar, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı vücudu koruma kalkanına almaktadır. Bakteri ve virüslerden vücudu arındıran greyfurtun iltihabı azaltıcı etkisi de bulunmaktadır. Güçlü bir antioksidan içeriğe sahip olan greyfurt yemek borusu, mide, mesane, göğüs ve kolon kanserine karşı etkilidir.

C VİTAMİNİ DEPOSU KİVİ BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR!


C vitamini açısından oldukça zengin olan kivi, kışın grip benzeri hastalıklara karşı vücut savunmasını güçlendirmek için tüketilebilir. Kivinin glisemik indeksi düşüktür. Bu neden ile kana karışma hızı düşük olan kivi kan şekerinde ani dalgalanmalara sebep olmaz. 

ARMUT KABIZLIK SORUNUNU ÇÖZÜYOR!

Armut içerdiği lifler sayesinde sindirim sistemini daha aktif bir hale getirir. Ağır yemekler sonrasında armut tüketmek midede oluşan hazımsızlığı giderir. Lif kaynağı olan armut mide ve bağırsak tembelliği sonucunda oluşan kabızlık sorununa da doğal bir çözümdür. Armut içeriğinde bulunan hidroksisinnamik asit mide ve akciğer kanserine karşı bir duvar örerek kansere karşı vücudu korumaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal