Son Dakika: Türkiye Genelinde Birçok İlde Sel Tehlikesi Bekleniyor!

Türkiye'de genelinde güneşli hava yerini sağanak yağışlara bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada çok sayıda bölgede sel baskınları bekleniyor.

01.10.2021-09:14 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-17:41)

Türkiye genelinde hava tekrar değişiyor. Sağanak yağmurlar geliyor. Meteoroloji sel baskınların karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde çok sayıda bölgede sağanak yağışlar bekliyor. Meteoroloji uzmanları sağanak yağış beklediği bölgeleri su baskınlarına karşı uyardı. Meteroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika açıklamada birçok uyarılarda bulunuldu.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatı kesimleri ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT

Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda zirai don tehlikesi riski olduğundan dolayı başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz ve ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU 

İSTANBUL °C, 16°C Parçalı ve az bulutlu

ANKARA °C, 15°C Az bulutlu

İZMİR °C, 24°C Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 25°C Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı çevreleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 16°C Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 9°C Parçalı bulutlu

DİYARBAKIR °C, 22°C Az bulutlu ve açık

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal