Son Dakika: MİT'ten Sınır Dışı Operasyon!

MİT tarafından düzenlenen operasyonda 3 PKK/KCK mensubu etkisiz hale getirildi.

03.09.2021-16:03 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-17:33) Son Dakika: MİT'ten Sınır Dışı Operasyon!

MİT tarafından düzenlenen operasyonda Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Sincar’da sözde sorumlu seviyede faaliyette bulunan 3 PKK/KCK mensubu etkisiz hale getirildi.

AĞUSTOS AYINDA 212 TERÖRİST ETİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının birlikte, teröre karşı sürdükleri mücadele devam ediyor.

Yurt içinde teröre karşı düzenlenen operasyonların yanı sıra sınır dışında da teröre karşı mücadele devam ediyor.

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına karşı ağustos ayında pek çok ilde yapılan operasyonlarda, 156 zanlı gözaltına alınarak, bu zanlılardan 30’u ise tutuklandı. Diğer zanlıların işlemleri ise emniyet ve jandarmada devam ediyor.

İKNA YOLUYLA 141 TERÖRİST TESLİM OLDU

2021 yılında ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK mensubu kişi sayısı, 31 Ağustos’tan itibaren 141'e yükselmiş oldu.

ŞEHİDİN KANI YERDE KALMADI

Eren-5 Operasyonları kapsamında 5 Ağustos'ta Mardin'in Nusaybin ilçesi Çalıköy Mahallesi kırsalında etkisiz hale getirilen teröristin, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan 'Cilo' kod adlı Süleyman Öztürk olduğu tespit edildi.

Özel Harekat polisleri Van-İran sınırında bulunarak gözetleme faaliyeti esnasında sınırdan geçmek için uğraşırken 5 Ağustos tarihinde etkisiz hale getirdiği teröristlerden bir tanesinin örgütte ‘doktor’ diye görev verilen ‘Nuda Sason’ kod adlı Süheyla Çelik, sözde ‘Tendürek sorumlusu’ göreviyle bölgeye gönderildi.

Çelik ve onunla beraber ‘Mihraz-Karayazı-Ari-Aşikar Mirza ve Hakkı’ kod adlarıyla, terörist Haldun Altay'ın 13 Mayıs'ta Ağrı'da Doğubayazıt ilçesinin sınırında görevli özel harekat polisi Veli Kabalay'ın şehit olduğu saldırıda bulunduğu öğrenildi.

Bu operasyonda etkisiz hale getirilen bir diğer terörist ‘Xunreş Erdal’ kod adlı Nurullah Azma'nın da daha önce sınırdaki karakollara saldırılarda bulunduğu öğrenildi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da ağustosta yaptığı operasyonda terör örgütü PKK'nın Sincar'da faaliyette olan kolu YBŞ'nin sözde genel sorumlusu Hasan Said Hasan etkisiz hale getirildi.

Hasan Said Hasan'ın, örgütün silah ve mühimmat sevkiyatları dışında Suriye ve Irak arasında örgüt üyelerinin geçişlerinin orgaizasyonunu yaptığı, çocuk yaşta olan Yezidilerin PKK'ya katılması ve örgütsel eğitim alması faaliyetini planlayan kişi olduğu öğrenildi. Teröristin, PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi ve Irak’ın bölücü faaliyetleri sebebiyle arandığı ortaya çıktı.

Van'daki Eren-1 Şehit Jandarma Er Mehmet Karacı operasyonunda ise 19 Ağustos'ta etkisiz hale getirilmiş olan 3 teröristten bir tanesinin terör arananlar listesinde bulunduğu ve 500 bin liraya kadar ödülle gri kategoride arandığı söylendi. Teröristin Rojin Amed kod adlı Fidan Kurtpınar olduğu da belirtildi.

TURUNCU KATEGORİDE ARANAN TERÖRİST İSTANBUL'DA YAKALANDI

Erzurum’da terör örgütü PKK/KCK’da sorumlu olarak faaliyette bulunan ve turuncu kategoride aranan 'Rodi Çevlik' kod adlı terörist Sonuç Gürdeğir, 24 Ağustos'ta İstanbulAtaşehir’de saklandığı ikamette yakalanmıştı.

Terörist Gürdeğir'in 11 ayrı suçtan aranma kaydı olduğu tespit edildi. 9 Ekim 2014 tarihinde Bingöl İl Emniyet Müdürü ve korumasının yaralanması, iki güvenlik görevlisinin şehit olması eylemini yapanlar arasında arasında olduğu da ifade edildi.

Bununla beraber teröristin, 1 Ağustos 2016 tarihinde Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki zırhlı araca karşı gerçekleştirilen ve 7 polis memurun şehit olarak, 3 polisin yaralanmış olduğu bomba yüklü araç saldırısını yapanlar arasında olduğu da belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, PKK'da sorumlu olarak faaliyette bulunan ve turuncu kategoride aranan terörist Hatun Dağtaş'ın 23 Ağustos tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmanın sonucunda yakalandığını açıkladı. 26 Temmuz 2011'de Diyarbakır merkezdeki Yenişehir ilçesindeki Asayiş Şube Müdürlüğü/Motosikletli Timler Amirliği Hizmet Binası'na el bombası atılması ve Diyarbakır kırsalında bulunan pek çok eylemin planlayan teröristlerden olduğu da tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal