Son Dakika: MİT Tarafından Yakalanan 16 Mossad Ajanının Cezası Belli Oldu!

Milli İstihbarat Teşkilatı yaptığı açıklamada, İsrail için faaliyet gösteren, 15 Mossad üyesinin yakalandığını duyurdu. Yakalanan ajanların ise cezalarını mahkeme açıkladı.

25.10.2021-09:33 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-11:29) Son Dakika: MİT Tarafından Yakalanan 16 Mossad Ajanının Cezası Belli Oldu!

Son dakika gelen haberlere göre geçtiğimiz ay Türkiye sınırları içersisinde yakalanan 16 Mossad ajanı hakkında  'siyasal ve askeri casusluk' suçu kapsamında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Geçen ay yakalanan şüpheliler hakkında açılan "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi ise açılan iddianameyi kabul etti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Türkiye'de İsrail için casusluk yapan 15 kişi Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından 12 aylık takibin sonunda yakalandı. Mossad'ın casusluğunu yapan 15 kişilik ekibin fotoğrafları ve amaçlarının ne olduğu ise belli oldu.

Sabah Gazetesi'nin haberlerine göre, 15 kişiden oluşan casuslar, 5 ayrı grup olarak faaliyetlerini yürütüyordu. Arap asıllı casusların en kritik üyeleri ise, Konya'da tıp öğrencisi olan, M.A.S ve Mossad'ın üyelerine ödemeleri sağlayan A.B olarak açıklandı.


7 FARKLI KİMLİKLERİ VAR

Konya'da tıp öğrencisi olan M.A.S ile internet üzerinden iletişime geçen A.B ve diğer üyelere Almanya'dan talimat vererek Türkiye'de nerede, ne yapacaklarını anlatan A.Z'nin 7 farklı kimlikleri olduğu ortaya çıktı. 307 numaralı İsrail pasaportu olan A.Z'nin kullandığı diğer pasaportlar ise şu şekilde; M.Z., A.K., A.A., İ., A. V. ve İ. E. A. . Şahıs bu isimleri kullanarak Türkiye'de bulunan ajanlarla temasa geçerek görevler veriyordu. N.A isimli şahıs ise üst düzey Mossad yöneticilerinden aldığı paraları Western Union bankası aracılığı ile ajanlara dağıtıyordu.

ÖĞRENCİ OLANDA VAR 46 YAŞINDA OLANDA

Ajanların en yaşlısı 46 yaşında olan R.A.A olurken, aralarında 2000 doğumlu olan ajanların bile olduğu bilgisi aktarıldı. R.A.A ise 1990'lı yıllardan beri Mossad ile çalışırken, yaptığı her görüşmede 400 dolar ücret aldığı bilgisine ulaşıldı. R.A.A, hem İstanbul, hem Zagreb hem de İsrail'de Mossad'ın üst  yöneticileriyle görüşmüş.


KENYA'DA BİLE GÖRÜŞMÜŞLER

Mossad üyesi olan 29 yaşındaki A.R.A  İstanbul Başakşehir'deki lüks bir sitede oturan Arap asıllı vatandaşları tek tek fişledi. Wİ-Fİ Collector uygulaması vasıtasıyla İstanbul'da oturan Arap asıllı vatandaşların bilgilerini toplayarak Mossad yetkilisine iletti. Yaptığı itirafta bu fişleme karşılığında Bitcoin ile ödeme aldığını açıkladı. Kenya'da bile Mossad yetkilileriyle görüştüğünü açıklayan A.R.A orada yerel halktan bilgiler toplamış.

BAE VE MISIRDAN GELEN ÖDEMELER ÜYELERE İSTANBUL'DAN DAĞITILMIŞ

A.J.A isimli 29 yaşındaki Mossad üyesi yaptığı açıklamada, üst düzey yöneticilerden aldığı ücretleri İstanbul'dan İsviçre, Almanya, Hırvatistan, Rusya gibi çeşitli ülkelere dağıttığını itiraf etti. Kuryecilik görevini üstlendiği belirlenen A.J.A yapılan araştırmalarda sık sık Filistin'e gidip geldiği ortaya çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal