Son Dakika! Kraliçe 2. Elizabeth Hastaneye Kaldırıldı, Durumu Belirsizliğini Koruyor!

Kraliçe 2. Elizabeth Buckingham Sarayı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, yaşlılık dolayısıyla kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

22.10.2021-14:31 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-14:31)

Son dakika haberine göre, Buckingham Sarayı’ndan yapılan resmi açıklamada 95 yaşındaki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

KRALİÇE ELİZABETH TEDAVİ ALTINA ALINDI

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, sağlık ekiplerinin tavsiyesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Buckingham Sarayından yapılan yazılı açıklamada, Kraliçe'nin birkaç gün dinlenmek için doktorların tavsiyesini 'isteksizce' kabul ettiği belirtildi. Açıklamanın devamı ise şu şekilde; "Majestelerinin morali yerinde bugün ve yarın bir dizi görev üstleneceği Kuzey İrlanda'yı ziyaret edemeyeceği için hayal kırıklığına uğradı. Kraliçe, Kuzey İrlanda halkına en içten iyi dileklerini gönderiyor ve gelecekte ziyaret etmeyi dört gözle bekliyor"

KOVİD-19 OLMADIĞI AÇIKLANDI

İngiltere basınında yer alan haberlere göre Kraliçe 2. Elizabeth’in kovid-19 olmadığı yaşlılık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığı yazıldı. 95 yaşındaki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 12 Ekim Salı günü Londra'daki Westminster Abbey Kilisesi'ndeki bir ayinde bastonla görülmesinin ardından 14 Ekim Perşembe günü Galler Parlamentosu'nun açılış töreninde de bastonla halk içine çıkmıştı.


KRALİÇE 2. ELİZABETH KİMDİR

Kraliçe II. Elizabeth, 21 Nisan 1926 tarihinde Londra’nın Mayfair şehrinde dünyaya gelmiştir. Elizabeth, Prens Albert, York Dükü(VI. George) ve eşi Elizabeth’in (Kraliçe Anne olarak bilinir) en büyük çocuğudur. Amcası VIII. Edward’ın kraliyet ailesinin dışından biriyle aşk yaşaması sebebiyle 1936 yılında Elizabeth’in Babası Prens Albert tahtta ikinci sırada yer almış ve Kral olarak tahtta oturmuştur.

Elizabeth kız kardeşi Prenses Margaret ile birlikte evde özel olarak eğitilmiştir. İkinci Dünya Savaşı sırasında Balmoral’a ve daha sonra Windsor Kalesine tahliye edilmişlerdir. 1945 yılında savaşın sona ermesine doğru, Elizabeth Bayan Royal Yardımcı Bölgesel Hizmet’e katılmış ve orada şoförlük ve mekanik arızaların giderilmesi gibi görevler yapmıştır. Savaştan sonra, kamu hizmeti yapma rolüne adım adım ilerlemiştir. 1947 yılında Güney Afrika‘ya ilk deniz aşırı yolculuğunu yapmıştır.

Kraliçe 2. ELİZABETH NE ZAMAN TAHTA ÇIKTI

Kraliçe 2. Elizabeth 1947 yılında Westminster’deki bir törenle Yunanistan ve Danimarka‘nın Prensi Philip’le evlenmiştir. Ailenin bazı akrabaları yabancı bağ nedeniyle bu evliliğe karşı çıkmışlardır. Ancak Philip’in Kraliyet Donanması’nda görev yapmasıyla bu durum aşılmıştır. Elizabeth, 1948 yılında ilk çocuğu olan Prens Charles’ı dünyaya getirmiştir. Toplamda dört çocuğu olmuştur. Charles, Anne, Andrew, Edward.

İkinci Elizabeth’in 1952 yılında babası VI. George vefat etmiş ve Kraliçe Elizabeth, coşkuyla taç giymiştir. Taç giyme töreni, dünya çapında Televizyon kanalları tarafından özel yayın olarak hazırlanmış ve monarşi için yeni bir çağın başladığını belirtmişlerdir. 1950’li yılları, Kraliçe için altın çağ olarak geçmiştir. Bununla birlikte, önümüzdeki birkaç yıl içinde, yaygın toplumsal değişim monarşiye geleneksel tutumlarda bir düşüş olduğunu gösterecektir. Ayrıca televizyonun yeni dönemi ve yoğun medya incelemesi, çocukları evlilik sorunlarına ve bunca skandallara kapıldığı için birçok olumsuz manşetlere yol açmıştır.

Prens Charles ve Lady Diana evliliği skandallara yol açacak olaylarla bozuldu. Kraliçeye giderek dokunulamıyor gibi algı yaratmaya çalışan medya bu sansasyonel dönemi Diana’nın ölümü ile birlikte rafa kaldırmıştır. Fakat Diana ile Kraliçenin yıldızı bir türlü barışmamıştır. Halk da aksine Diana için çıldırıyordu. 1996 yılında Prenses Diana bir araba kazasında ölmüş ve geçici olarak Kraliçe uzak göründüğü ve yarım direkte bayrak çekilmesini yasakladığı için halkın tepkisini çekmiştir. Ancak, Kraliçe daha sonra Prenses Diana’ya hayranlığını dile getirdiğinde ortadaki düşmanlık buharlaşmıştır.

1990’lı yılların zorluklarından sonra, 2000’li yıllar, Kraliyet Ailesi’nin arkasında pek çok zorluk çıkardığı için popülerliğinde bir canlanma görülmüştür. Prens William,Kate Middleton’la evlenmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal