Son dakika: İstanbul'da plastik fabrikasında çıkan yangın yanındaki plastik fabrikasına da sıçradı!

İstanbul, Arnavutköy'de bir plastik fabrikasında çıkan yangın yanındaki fabrikaya da sıçradı. İki plastik fabrikasında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

17.05.2022-09:23 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-14:02)

İstanbul, Arnavutköy'de bulunan Haraççı Hadımköy yolundaki bir plastik fabrikasında saat 07.30 sıralarında yangın çıktı. Yangının nedeni ise henüz belirlenemedi. Olay yerinden dumanlar yükselirken ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 

Yangın, fabrikanın bitişiğindeki diğer plastik fabrikasına da sıçradı. Arnavutköy'de bir plastik fabrikasında başlayan ve bitişikteki diğer plastik fabrikasına da sıçrayan yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahale ediyor.

Söndürme çalışmaları devam ediyor 

İhbar üzerine Çatalca, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt'tan itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Bölgede bulunan vatandaşlar da damacana ve hortum ile yangını söndürme çalışmalarına yardım etti. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışması devam ediyor.

Olay yerine gelen polis ekipleri de çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Birkaç sokak kapatılırken, fabrikanın yakınındaki işletmelerdeki faaliyetler de durduruldu. 

Yangın sürerken bölgeden zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Fabrikaların çalışanları söndürme çalışmalarını endişeli gözlerle izledi. Yangın nedeniyle oluşan dumanlar İstanbul'un pek çok ilçesinden görüldü.

Yangın

Yangınına müdahale eden bir vatandaş dumandan etkilendi

Yangına müdahale ederken dumandan etkilenen bir vatandaş hastaneye kaldırıldı. Aktarılan bilgilere göre, Arnavutköy Haraççı Mahallesi Madalya Sokak'ta bulunan bir fabrikada çıkan yangını söndürme çalışmalarına devam ediliyor. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ederken, çalışmalara destek olan bir vatandaş dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen kişi olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Söndürme çalışmaları sürerken yaralanan 1 itfaiye eri, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi.

Yangın sırasında mesai başlamadığı için içeride işçi bulunmadığı öğrenildi.

Valilikten açıklama geldi

İstanbul Vali Yardımcısı ve Arnavutköy Kaymakam Vekili Dr. M. H. Nail Anlar, yangına ilişkin yaptığı açıklamada: "Yangın saat 07.15 sıralarında Hadımköy mıntıkasında Haraççı Mahallesi sınırları içerisinde bir fabrikada başladı. Diğer fabrikaya da sirayet etti. 5 bin metrekarelik kapalı alanda yangın devam ediyor. Ekiplerimiz olay yerine ivedilikle intikal ettiler. Şu an gerekli müdahaleleri yapıyorlar. İstanbul'umuzun muhtelif mıntıkalarından 70 itfaiye aracı 200 personelle söndürme çalışmalarına katkıda bulunuyor. Can kaybımız söz konusu değil. Bir itfaiye erimiz hafif bir yaralanmayla hastanede müşahede altında. Onda da hayati tehlike söz konusu değil. Yangının çıkış nedeni ile ilgili henüz bilgimiz yok. Söndürme çalışmalarından sonra yetkili ekiplerin yapacağı çalışmadan sonra ortaya çıkarılacak. Yangın ilk çıkış noktasında büyük ölçekte kontrol altına alındı. Diğer mıntıkada şu an devam ediyor. Orda da soğutma ve müdahale çalışmaları büyük ölçekte devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal