Son Dakika! DAEŞ’ın Sözde 'Türkiye Sorumlusu' Kasım Güler Yakalandı

Kırmızı kategoride aranan DAEŞ’ın sözde ''Türkiye vilayeti sorumlusu'' Kasım Güler, MİT’in Suriye’deki operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

15.06.2021-10:07 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-12:17) Son Dakika! DAEŞ’ın Sözde 'Türkiye Sorumlusu' Kasım Güler Yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar hız kesmeden sürüyor.

Ülke sınırları içerisinde ve dışarısında yaptığı başarılı operasyonlar ile eli kanlı terör örgütlerini kökünü kazıyan Milli İstihbarat Teşkilatı, kırmızı kategoride aranan terörist Kasım Güler'i yakaladı.

MİT'in yurt dışında başarılı operasyonları kapsamında birçok eli kanlı terörist yakalandı. Geçtiğimiz günlerde MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında gerçekleştirdiği başarılı operasyonda kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildiği duyurmuştu.

FETÖ/PDY'nin elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen ve aynı zamanda özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'da MİT'in başarılı operasyonu ile Kenya'dan Ankara'ya getirilmişti.

TÜRKİYE'DE SALDIRI HAZIRLIĞI

Milli İstihbarat Teşkilatı, terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan DAEŞ'ın sözde ''Türkiye vilayeti sorumlusu'' Ebu Usame el Türki kod isimli terörist Kasım Güler'in, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollar ile geçerek sansasyonel eylem yapmayı planladığı bilgisi üzerine çalışma başlatıldı.

SURİYE'DE YAKALANDI

Yakın takibe alınan terörist Kasım Güler, Suriye'de düzenlenen başarılı operasyonla yakalanarak sorgulanmak üzere Türkiye'ye getirildi.

GİZLİ BİLGİLER ELE GEÇİRİLDİ

Eli kanlı terör örgütü DAEŞ üyesi Kasım Güler'in silah ve patlayıcılar ile yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçme hazırlığında olduğu tespit edildi. Kırmızı kategoride olduğu belirlenen ve aranıp yakalanan ilk DAEŞ mensubu olduğu aktarılan terörist Kasım Güler'in üzerinden çok sayıda örgütsel doküman ve gizli bilgiler de ele geçirildi.

ÖRGÜT İÇERİSİNDEKİ GÖREVİ

Alçak örgüt içerisinde üst düzey görevlerde yer aldığı belirtilen terörist Kasım Güler'in, DAEŞ'ın sözde Rusya, Avrupa ve Türkiye mali sorumlusu da olduğu ifade edildi.

Terörist Kasım Güler'in 2008-2010 tarihleri arasında Afganistan-Pakistan bölgesine geçerek çatışma alanlarında faaliyet gösterdiği, 2014 tarihinde DAEŞ'a katıldığı tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal