ALES Başvuruları Başladı!

Bu yıl 3. defa yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları başladı. ALES nedir, başvurular ne zamana kadar sürecek?

03.08.2021-12:12 - (Son Güncelleme: 06.10.2021-17:58) ALES Başvuruları Başladı!

ÖSYM tarafından bu yıl 3. defa yapılacak olan ALES başvurularının başladığı duyuruldu. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan habere göre ALES'e bugünden itibaren üniversite öğrencileri ve mezunları başvurabiliyor. İnternet üzerinden de başvuru yapılabilir. Başvurular ne zaman bitecek, başvuru ücretleri ne kadar?

ALES BAŞVURULARI NE ZAMANA KADAR SÜRÜYOR?

ÖSYM sosyal medya hesaplarından paylaşılan bilgiye göre başvurular bugünden itibaren 14 Ekim'e kadar sürecek. İnternet üzerinden yapılabilecek olan başvurular günün her saatinde yapılabiliyor.


ALES SINAVI NE ZAMAN?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı'nın üçüncüsü 21 Kasım 2021 tarihinde yapılacak. Maskenin zorunlu olduğu gelen haberler arasında. Aşılıysanız aşı kartınız, aşılı değilseniz kovid olmadığınızı belirten belge getirmeniz zorunluluklar arasında. Başvururken hes kodu zorunluluğu da bulunuyor. 

ALES SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

ALES başvuruları bugün start verdi ve 14 Ekim'e kadar sürecek. ALES/3'ün ücretinin 145 TL olduğu kesinleşti. Başvuruyu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi sitesinden yapabilirsiniz. Başvuru yaparken HES kodu zorunluluğu bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal