Sol kol uyuşması neden olur? Uyuşma kalp krizinin habercisi

Sol kolun uyuşması hayati tehlike yaratan bir durumun göstergesi değildir fakat sürekli devam eden uyuşmalar kalp krizinin belirtileri olabilmektedir. Sol kol uyuşmasının başka nedenlerini sizin için bir araya getirdik.

30.03.2022-15:36 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-15:40)

Sol kolun uyuşması, zaman zaman ortaya çıkan ve kişiyi korkutan durumlardan biridir. Sol kol uyuşmasına neden olan faktörleri mercek altına aldık.

Sol kol uyuşması bu hastalıkların sinyali!

Sinirin hasar görmesi ve sıkışması

Uyuşmaların görülmesinin arkasındaki başlıca neden, sol kolun üstüne yatılması veya zorlanması sonucu meydana gelen sinir sıkışmaları sonucu olmaktadır. Sinir sıkışmaları genellikle diyabet hastalarında oldukça fazla meydana gelmektedir. 

Brakial pleksus yaralanması

Omurgadan gelen sinyalleri ileten sinir ağında oluşan gerginlikler ve yırtılmalar kollarda uyuşmalara ve his kayıplarına neden olabilmektedir. 

Kas çekilmesi

Ağır bir şey taşırken aniden kasın güçsüzleşmesi sonucu oluşmaktadır. Bu durum uyuşmalara yol açmaktadır. 

Kırıkların olması

Elde, bilekte, kolda ve parmaklarda meydana gelen kırıklar bir süre uyuşmalara sebep olabilmektedir. 

Sol kol uyuşması neden olur?

Kan dolaşımında bozukluk

Vücudun her noktasına yeteri kadar kan gitmemesinden kaynaklı dolaşım bozuklukları sonucu kollarda ve ellerde uyuşmalar ve karıncalanmalar meydana gelebilmektedir. 

Aşırı sigara ve alkol kullanımı 

Uzun süre kullanılan kötü alışkanlıklar bir süre sonra sinir hasarlarına ve his kayıplarına yol açabilmektedir. 

Vitamin eksiklikleri

Vücuttaki B vitamini eksikliği karıncalanmalar ve uyuşmalara sebep olmaktadır.

Raynoud sendromu

Bulunulan ortamda ısının düşük olmasından dolayı parmaklarda soğumalar meydana gelebilmektedir. Bu soğumalar kollara kan taşıyan arterlerde daralma meydana getirerek uyuşmalara yol açmaktadır. 

Sol kol uyuşması nasıl geçer?

Sol kol uyuşmalarının tedavisi ise; düzenli egzersizler yaparak, sıcak kompres uygulayarak, balık tüketerek, gerekli vitaminlerden yeterli düzeyde alarak, istirahat ederek ve alkol ile sigara kullanımı azaltarak yapılabilmektedir.

Sol kol uyuşması için hangi bölüme gidilir?

El ve kol uyuşması yaşayan kişilerin hastanelerin nöroloji bölümüne başvurmaları gerekmektedir. Uyuşmanın altında yatan sebep bulunduktan sonra fizik tedavi, medikal tedavi veya cerrahi müdahaleler yapılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal