17.03.2020-11:46 (Son Güncelleme:18.04.2024-09:19)


1

Sokağa çıkma yasağı olacak mı Türkiye? şeklindeki soru Türkiye'de en çok merak edilen sorulardan biri oldu. Virüs nedeniyle birçok önlem alınırken, vatandaşlar evden çıkma yasağının olup olmayacağını araştırdı. Peki, Türkiye'de evden çıkma yasağı olacak mı?



2

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını sınırlarını aşarak farklı ülkelere de sıçradı. Çin'den sonra virüsten en çok etkilenen ülke İtalya ve sınır komşumuz İran oldu. İtalya, Avrupa'da virüsün merkez üssü haline gelirken, 11 Mart tarihinde virüs ülkemize de sıçradı.



3

Bu tarihten sonra ülkede alınan önlemler üst seviyelere çıkarıldı.



4

Alınan önlemler arasında camilerde cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmaması da yer aldı. Camilerden yapılan anonslardan vatandaşlara, salgın geçene kadar namazlarını evde kılmaları uyarısında bulunuldu.



5

Öte yandan alınan kararlar arasında vatandaşların toplu şekilde oturabileceği her yer geçici süreliğine kapatıldı. Kapatılan yerler arasında SPA ve hamam gibi yerler de yer aldı.



6

Alınan bu önlemlerden sonra vatandaşların aklına 'Evden çıkma yasağı olacak mı?' sorusu geldi. Kullanıcılar arama motorlarında 'Evden çıkma yasağı olacak mı Türkiye?' şeklinde aramalar gerçekleştirdi.



7

Alınan önlemler kapsamında henüz evden çıkma yasağı gibi bir yasak söz konusu değil. Bilim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Alpay Azap, yaptıkları görüşmede bu konuyu tartıştıklarını fakat henüz böyle bir karara gerek duyulmadığını aktardı.



8

Öte yandan vaka artışına göre, ilerleyen günlerde ya da haftalarda, sağlık adına böyle bir karar alınabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR