28.03.2020-13:33 (Son Güncelleme:19.04.2024-08:17)


1

Türkiye'de vaka sayılarının artmasıyla birlikte sokağa çıkma yasağı tartışılmaya başladı. Vatandaşlar internet üzerinden, Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek Mi? Sokağa Çıkma Yasağı Nedir, Kuralları Nelerdir? şeklinde aramalar yapmaya başladı. Peki, Türkiye'de sokağa çıkma yasağı geldi mi?



2

Türkiye'de son günlerde gündemin adı sokağa çıkma yasağı oldu. Hükümet yetkilileri her konuşmasında sosyal izolasyon uyarısında bulunurken, bazı vatandaşlar bu uyarılara uymuyor.



3

Türkiye'de henüz sokağa çıkma yasağı gibi bir karar alınmadı. Fakat alınan önlemler kapsamında bazı sınırlamalara gidildi.



4

İlk olarak 65 yaş ve üzeri vatandaşların, kronik sağlık sorunu olan vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırıldı. Bazı vatandaşlar yine bu tip kurallara uymazken, vaka sayılarının artmasıyla yeni önlemler alındı.



5

Yurt dışına uçuşlar tamamen durduruldu. Yurt içi seyahatler valilik tarafından alınacak izinler kapsamında yapılabilecek. Şu an sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi gündemde olurken, henüz bu yönde bir karar alınmadı. Sokağa çıkma yasağı gelirse, vatandaşlar belirlenen süreler içinde evlerinden çıkamayacak. Fakat yasak sınırlı şekilde gelirse, belirli şartlarda dışarıya çıkılabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR