24.03.2020-16:02 (Son Güncelleme:28.03.2024-14:58)


1

TUNUS

TUNUS

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yeni tip coronavirüsün (Covid-19) yayılmasının önüne geçebilmek için ülke çapında kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Ülkede yerel saatle 18.00 ile 06.00 arasında tüm ülkede kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, askeri kuvvetler ile iç güvenlik birimlerinin de yasağın uygulanması için devriye gezeceği ifade edildi.



2

SIRBİSTAN

SIRBİSTAN

20.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi. 26 Nisan'daki yerel ve genel seçimler ertelendi. Sınırlarda, hastanelerde ve göçmen merkezlerinde silahlı asker olacak. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle daha önce olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen ülkede saat 20.00'den 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.



3

SRİ LANKA

SRİ LANKA

Sri Lanka hükümeti yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle ülke çapında 2,5 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Hükümet, virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için sokağa çıkma yasağının yerel saatle 18.00'den 23 Mart Pazartesi 06.00'ya kadar uygulanacağını bildirmişti.



4

EKVADOR

EKVADOR

Ekvador büyük bölümünde sokağa çıkma yasağı olan ülkede Ekonomik ve Sosyal Katılım Bakanlığı 245 bin eve gıda paketi dağıttı. Ekvador'un batısındaki liman kenti Guayaquil'de ise sokağa çıkma yasağına uymayan 148 kişi gözaltına alındı.



5

TÜRKİYE'DE 65 YAŞ ÜSTÜNE VE KRONİK RAHATSIZLIĞI BULUNANLARA YASAK GELDİ

TÜRKİYE'DE 65 YAŞ ÜSTÜNE VE KRONİK RAHATSIZLIĞI BULUNANLARA YASAK GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı getirilecek mi sorusuna şu yanıtı vermişti: Dinamik bir süreç. Süreci takip ediyoruz. Şimdiye kadar attığımız adımların, aldığımız kararların sonucunu takip ediyoruz. Bu işin başından itibaren hareketliliği azaltmaya, sosyal mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz. Minimum mobilizasyon ve sosyalizasyon. Hedefimiz budur. Şu ana kadar da bu hedefi tutturduğumuzu düşünüyoruz. VALİLİKLERE TALİMAT Öte yandan 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkma yasağı ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere önemli talimatlar gönderildi. İşte, Valiliklere gönderilen talimatlar: 1- İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacaktır. 2- Anılan Grup; il/ilçe emniyet müdürü, il/ilçe jandarma komutanı, vali/kaymakamlar tarafından belirlenecek kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yerel yönetimler, AFAD, Kızılay ve ihtiyaç duyulacak sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşturulacaktır. 3- İllerde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından 65 yaş ve üzeri ile kronik vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınacaktır. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir. Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR