19.09.2020-15:04 (Son Güncelleme:29.03.2024-10:16)


1

Herkesin birbirinden ayrı ve benzersiz olmasını sağlayan özellikleri ve nitelikleri vardır. Tüm bunlar karakteri büyük ölçüde oluştursa da aslında yaşamla birlikte kişilikte değişimlerin yaşanması mümkündür. Çünkü hem fiziksel hem de mental özelliklerin değişimi beraberinde kişilikteki değişimi de getirir. Bu değişimi yaşamak içinse yaşınızın kaç olduğunun hiçbir zaman önemi yoktur. İster 20’li isterseniz 50’li yaşlarınızda olun kişiliğinizi olumlu yönde değiştirebilirsiniz. Bu yolda size yardımcı olması için birkaç etkili ipucumuz var.



2

Sosyal olmaktan korkmayın: Eğer sadece dışarıda çekici olan biriyseniz bunun sizin kariyerinize ve yakın ilişkilerinize bir katkısı yoktur. İşte bu yüzden sosyal ilişkilerinizdeki özelliklerinizi gözden geçirip değiştirmelisiniz.



3

Kendi sitilinizi tasarlayın: Taklit ya da başka birinin kopyası olmaya çalışmayın. Sadece kendiniz olun. Kendinizi en rahat hissedeceğiniz tarzı benimseyin ve bırakın bu üzerinize yapışsın. Bunun için de Pinterest, moda blogları ve çeşitli dergilere göz atın.



4

Günlük tutmaya başlayın: Günlük kendini yansıtma ve kişisel gelişim için mükemmel bir araçtır. Kişiliğinizi geliştirmek için ne yapmanız gerektiğini dürüstçe inceleyebilir ve konu hakkında notlar alabilirsiniz. Bir günlük tutmaya başlarsanız aldığınız eylemleri belgeleyebilir, karşılaştığınız zorlukları çözebilir ve yazdıklarınızla ilgili gelişmeleri izleyebilirsiniz.



5

Havalı kalın: “Seni şirin bulmalarına izin verme” sözünü duymuş muydunuz? Bu genelde doğru bir sözdür. En stresli anlarınızda panik yapsanız dahi daima sakin kalmayı başarın. Hayatınızda, endişelerinizi paylaşabileceğiniz kişiler vardır ancak çoğu durumda stresli bir andaysanız derin bir nefes almak ve sakin olmaya çalışmak daha iyidir.



6

Kendinizden şüphe duymayın: Yetkinliğinizi kendinize sık sık hatırlatın ve hem kararlarınızda hem de eylemlerinizde pozitif ve iddialı olun. Kendi kararınıza ve içsel bilgeliğinize güvenin ve ileriye doğru nasıl hareket edeceğinizi geçmiş yılların deneyiminden yararlanın. Böylece kendi hayatınızın lideri yine kendiniz olun.



7

İşinizi sevin: Hiç kimse, birinin işi veya kariyeri hakkında sürekli homurdanan bir tavır veya konu hakkında şikayetler duymayı sevmez. Yapılan işin tutkulu ve hevesli bir şekilde hayata geçirilmesi bulaşıcıdır ve birbirinden güzel sonuçlar doğurur. Eğer işinizden memnun değilseniz ya da yanlış kariyerinizde sıkışmış hissediyorsanız, koşullarınızı değiştirmek için bir şey yapmadan şikayet etme yoluna gitmeyin.



8

İyi bir dinleyici olun: Aktif dinleme, günümüz toplumunda sık sık unutulsa da son derece önemli bir kişilik özelliğidir. Yapmanız gereken şeylerin listesini yapmak ya da nerede olmanız gerektiğini düşünmek yerine karşınızdaki kişinin ne söylediğine dikkat edin ve uygun şekilde yanıt verin. Bu da karşınızdaki kişiyle aynı frekansta olduğunuzu ve onu dinlediğinizi gösterir. Bu esnada dinlediğinizi gösteren mimiklerinizi kullanmayı da ihmal etmeyin.



9

İçten olun: Kimse sahte ve yapmacık insanlardan hoşlanmaz. Düzensizlik, özgün olmayan sahte tavırlara sahip olmak ve kendiniz gibi davranmamak tamamen yanlış bir durumdur. Kendiniz gibi ve dürüst olmak önemlidir. Her şeyi paylaşmak zorunda değilsiniz ama her zaman kendiniz olmalısınız. Bu orijinal haliniz sizi her zaman çok daha çekici biri olarak gösterecektir.



10

Kendine duyulan güven inanılmaz çekiciyken bunun fazla olması ve ukalalık düzeyine varması tam tersi bir duruma sebep olur. İnsanlar, sadece ne kadar büyük ve mükemmek olduklarından bahseden insanlardan uzak durma eğilimindedirler. Bencilce sürekli kendinizi övmek yerine ilgiyi diğer insanların üzerine çekip onları onore etmeyi de ihmal etmeyin.



11

Kendinizi önemseyin: Hayatta bir amaçlarının olduğunu bilen ve buna göre yaşayan insanlar, çekicidirler. Bu kişiler içsel duruşlarını gösterebildikleri için dikkati toplar. Diğer insanların yönlendirmelerine odaklanmak sizin için zaman kaybıdır. Bunun yerine hayatınızda yapmak istediğiniz şeylere daha iyi odaklanmalısınız.



12

Karizmanızı geliştirin: Davranışınızda bazı değişiklikler yaparak çok daha karizmatik olmayı öğrenebilirsiniz. Karizma, bir insan olarak kim olduğunuzu değil, söylediğiniz ve yaptığınız şeylerle ilgilidir. Sosyal ipuçlarınız, yüz ifadeleriniz ve diğer insanlara nasıl davrandığınız karizma geliştirmenin bir parçasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR