Siz Onu Bir De Öğretmenlerinden Dinleyin: Gurur Kaynağımız Müberra Öztürk!

Kara Harp Okulu’nun ilk başörtülü subayı Müberra Öztürk’ü öğretmenleri anlattı. Öğretmenleri, ‘Devletim benim için ne yapabilir’i sorgulayan değil, ‘Ben devletim için ne yapabilirim’ anlayışını benimseyen, karakterli, vefalı bir evladımız'dedi.

03.09.2021-08:58 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-09:12) Siz Onu Bir De Öğretmenlerinden Dinleyin: Gurur Kaynağımız Müberra Öztürk!

Tarihinde bir ilk olmayı başaran Müberra Öztürk, Kara Harp Okulu'nun ilk başörtülü öğrencisi olma sıfatını taşıyor. Müberra Öztürk, diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in elinden alarak başarılı bir şekilde mezun oldu.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde ikamet eden Müberra Öztürk, lisenin ardından 2017 yılında sınavlara girerek Kara Harp Okulu’na başladı. Kara harp Okulu’nun ilk başörtülü öğrencisi unvanına sahip olarak, önceki günlerde Kara Harp Okulu’ndan başarılı bir şekilde 5. olarak mezun oldu. Teğmen Müberra Öztürk, mezuniyetinde diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'den aldı.

MEMLEKETİ RİZE'DE GURURLA VE SEVİNÇLE KARŞILANDI

Memleketi Rize Ardeşen’de, başarısı büyük takdir gören Öztürk’ün mezun olduğu Ardeşen Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi Müdürü Ömer Beyazal ve rehber öğretmeni Muammer Önalan Öztürk’ü gururla anlattı.

Okul Müdürü Ömer Beyazal, Öztürk için ‘Sınıfına gittiğim ve onunla tanıştığım gün, ‘Bugün hayatımızın geri kalanının ilk günüdür’ demiştim. Müberra, geçmişte yaşadıklarımızdan ziyade gelecek için planlar yapan öğrencilerimizden birisiydi. Son derece disiplinli, azimli ve başarılıydı.

Devletim benim için ne yapabiliri sorgulayan değil, ben devletim için ne yapabilirim anlayışını benimseyen karakterli, saygılı ve vefalı bir evladımızdı. Elde ettiği başarılarından dolayı gurur duyuyor ve bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.

Muammer Önalan: Derslerinde başarılı, manevi değerleri yüksek, azimli ve ne istediğini bilen bir öğrencimizdi. Mezuniyet yıllığında arkadaşları onu, konuşkan, kararlı, paylaşımcı biri olarak tanımlıyorlar. Mezun olduğu yıl Milli Savunma Üniversitesi'ne yerleşen üç öğrencimizden biriydi. Harp okullarına girmek istediğini söylediğinde tek ihtiyacı olan şey onu biraz cesaretlendirmekti. Okulu kazanması da başarıyla mezun olması da öğretmenleri olarak bizleri çok gururlandırdı.’ifadelerini kullandı.’

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA 2017 YILINDA SON VERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Şubat 2017' tarihinde yapılan düzenleme ile birlikte, TSK'da başörtüsü yasağı kalkmıştı. İsteyen kadın subay-astsubayların başörtüsü takabilmesi sağlanmıştı. Uygulama askeri öğrencileri için de geçerli. Önceki zamanlarda, Hava Harp Okulu'na Merve Gürbüz adında bir öğrenci de başörtülü olarak kabul almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal