Sivilce İzlerine Ne İyi Gelir?

Aktif sivilcelerin yeterince sinir bozucu olması bir kenara, aknelerin (sivilcelerin) bırakabileceği izler kişileri çileden çıkarabilir. Sivilce izlerine ne iyi gelir?

22.06.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:49) Sivilce İzlerine Ne İyi Gelir?
Birçok genç kızın aynaya baktığında korkulu rüyası olan sivilce izlerine ne iyi gelir, ya da iyileşmesi mümkün müdür? İyi haber şu ki, sivilce izleri tedavi edilebilir. Bununla birlikte, tedaviye başlamadan önce, sivilce sorunundan kurtulmak gerekir, çünkü yeni sivilceler tedavi ardından yeni izlere yol açabilir.
Aşağıdaki yara izi tedavilerinden bazıları tipik akne ilaçları ile uygulanamaz ve yeni oluşan sivilcelenmelere bağlı iltihaplar tedavinin etkinliğini azaltabilir.
Sivilce İzleri ve Çeşitleri
Sivilceleri koparmak cilde derinlemesine nüfuz etmesi ve altındaki dokulara zarar vermesinden dolayı yara izleri oluşur. Yara izlerini tedavi etmeye çalışmadan önce, ne tür olduklarını bilmek önemlidir. Değişik tip izler tedaviye farklı tepki verirler ve bazı tedaviler belirli tipler için diğerlerinden daha iyidir.
Atrofik veya Depresif Yara İzleri
Atrofik yara izleri yüzünde en yaygın olanıdır. Depresif bir yara izi çevresindeki cilt ile sarılı olarak durur. Yara iyileşirken yeterli kolajen üretilemediğinde oluşurlar. Üç tür atrofik skar vardır:
Yük Vagonu Şekilli
Bunlar keskin kenarları olan geniş, U şeklinde yara izleridir. Sığ veya derin olabilirler. Cilt yenileme tedavilerine daha iyi yanıt verirler.
Buz Kıracağı Şekilli
Dar ve cildin derinliklerine kadar gidebilen, V şekilli izlerdir. Su çiçeği yara izleri gibi küçük yuvarlak veya oval deliklere benzeyebilirler. Bunlar tedavi edilmesi en zor yara izleridir çünkü cildin yüzeyinin çok altına uzanabilirler.
Yuvarlanma
Bunlar tipik olarak yuvarlak ve düzensiz kenarları ile yuvarlanma görünümü olan geniş çöküntülerdir.
Hipertrofik veya Kabarık Yara İzleri
Bu yara izleri en çok göğüs ve sırt sivilcelerinde görülür. Çevredeki cildin yüzeyinin üzerinde dururlar ve iyileşme sırasında çok fazla kollajen oluşması sebebiyle olurlar.
Karanlık Noktalar
Bir sivilce temizlendikten sonra geride kalan renk değişikliği bir yara izi değildir. Mor, kırmızı veya kahverengi lekeler birkaç ay içinde kendiliğinden kaybolur.
Evde Tedavi
Sivilce izleri için herhangi bir tedaviye başlamadan önce, bir dermatolog tarafından görülmesi önemlidir. Yara izlerinizin görünümünü azaltmak için en iyi yöntemi belirlemek ve ciltteki izlerin başka bir durum değil, aslında yaralar olduğundan emin olmak önemlidir. Peki bu zorlu sivilce izlerine ne iyi gelir?
Laktik Asit
Laktik asit kabuklarının, cildin dokusunu, görünümünü ve pigmentasyonunu ve akne izlerini hafiflettiğini buldu. Araştırmalar her iki haftada bir yapılan ve 3 ay boyunca devam edilen laktik asitli peeling’lerin izlerin doku, görünüm ve pigmentasyonunda gelişme sağladığını göstermiştir. Hazır ürünlerin yanı sıra, seyreltilmiş elma sirkesi de laktik asit içerir.
Retinoidler
Topikal retinoidlerin iz düzeltici yararlarından dolayı bir başka akne tedavisi yöntemidir. Son zamanlarda yapılan bir incelemeye göre, hücre yenilenmesini hızlandırmaya ve cildin dokusunu iyileştirmeye ek olarak, retinoidler renk kaybını azaltmaya ve yara izlerini daha az fark edilir hale getirmeye yardımcı olabilirler. Bununla birlikte, cildi özellikle güneşe karşı hassas hale getirebilirler. Retinoid içeren herhangi bir şey kullanırken daima güneş koruyucu kullanılmalıdır.
Salisilik Asit
Geçmişte birçok kişinin sivilce tedavisi için salisilik asit kullanmış olma olasılığı yüksektir. Leke tedavilerinden losyonlara, yüz temizleyicilere kadar, bu günlerde hemen hemen her türlü sivilce tedavisinin içindedir. Salisilik asit gözenekleri temizler, şişliği ve kızarıklığı azaltır ve topikal olarak uygulandığında cildin ölü dokusunu temizler. Akne izleri için en iyi tedavilerden biri olarak kabul edilir. Salisilik asit kullanırken bir farkın görülmesi birkaç hafta sürebilir. Ayrıca kuruluğa veya tahrişe neden olabilir. Bu durumda ürün miktarını nispeten daha az kullanmak veya hassas cildi olanların nokta tedavisini denemeleri gerekebilir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal