11.03.2020-16:55 (Son Güncelleme:29.03.2024-09:37)


1

Sivilcelerin oluşmasının nedeni, çeşitli unsurlarla içeriği değişen ya da üretimi artan sebumdur. Bu durum cildin doğal florasında bulunan P. Acnes bakterilerinin çok fazla çoğalmasına ve artık vücut tarafından bir tehdit olarak algılanmasına neden oluyor. Bu da siyah nokta ve sivilce oluşumuna neden oluyor. Peki, sivilceli bir cilde bakım yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Sivilce hakkında mutlaka bilmeniz gerekleri sizin için bir araya getirdik…



2

Makyaj malzemelerinin, özellikle makyaj fırçalarının hijyenine özen göstermemek sivilce oluşumunu artırıyor. Düzenli olarak temizlenmeyen fırçalar bakterin birikmesinden dolayı sivilce oluşmasına neden oluyor.



3

Siyah noktaları sıkmak derinin altındaki inflamasyon oluşumunu tetikleyerek sivilceye dönüşümü kolaylaştırıyor.



4

Güneş ve deniz suyu, sivilcelerin bir süreliğine gözden kaybolmasına olanak sağlıyor, ancak tamamen geçirmiyor. Güneş koruyucu kullanmamak sivilce izlerinin kalıcı lekelere dönüşmesine neden olabilir.



5

Sivilceler kendi kendine geçer. Sivilceye karşı bakım yapılmayan ciltlerde hiperpigmentasyon görülmesi çok yaygın bir durumdur. Uzun süre ilgilenilmeyen ve kontrolden çıkan sivilcelerin tedavisi zorlaşır.



6

Sıkılan sivilce bulunduğu bölgeye yayılır. Sivilceler sıkıldığı için değil, o bölgeye yapılan dokunsal uyarılarla sebum üretimi artmasından dolayı yayılıyor. Sıkmak bir kenara, yüze yalnızca temas etmek bile sivilcelerin artması için yeterlidir.



7

Yüzü fazla ovalamak bakterilerin ölmesini engellemez. Aksine bu durum, cildi tahriş etmekten başka bir işe yaramaz. Bunun yerine her gün düzenli bir şekilde cilt bakım rutini uygulanması gerekiyor. Etkin bir temizleyici, nemlendirici ve tonik, cildin yağ ve nem dengesinin korunması açısından büyük önem arz eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR