13.01.2020-18:00 (Son Güncelleme:25.04.2024-08:41)


1

Kendinizi balon gibi her an patlamaya hazır hissediyorsanız, büyük ihtimalle kilo almanın ötesinde bir şişkinlik problemi yaşıyorsunuz demektir. Sizi şişkinlikten kurtarıp, rahatlamanızı sağlayacak 5 kolay yolu sizin için bir araya getirdik. İşte sizi rahatlatacak ipuçları.



2

Bol Su Tüketin

Bol Su Tüketin

Yeterli su içilmediğinde vücut susuz kalır, bu da bağırsak tembelliğine ve şişkinliğe neden olur. Su şişenizi gün boyunca yanınızdan ayırmayarak, susamasanız bile birkaç yudum alabilirsiniz.



3

Yürüyüş Yapın

Yürüyüş Yapın

Gün içerisinde uzun süre hareketsiz kalmak, midenizde gaz sıkışmasına neden olur ve bağırsak rutininizi bozar. Fırsat buldukça hareket etmeniz ve yürüyüş yapmanız sindiriminize yardımcı olacaktır.



4

Nefes Alın

Nefes Alın

Vücudunuz stresten dolayı yorgun düştüğünde midenize kan gitmez ve sindirim tamamen durur. Aynı zamanda vücut, karın yağlanmasına neden olan stres hormonu sargılar. Derin nefes alıp vererek, strese bağlı gelişen bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.



5

Hızlı Yemek Yemeyin

Hızlı Yemek Yemeyin

Hızlı yemek ve yetersiz çiğnemek, yediklerinizin bağırsaklarınızda birikmesine neden olur ve yedikleriniz tam olarak sindirilemez. Yemek yerken bilinçli bir şekilde yavaş yavaş çiğneyerek yutun. Böylece, tükürük üreterek, en önemli sindirim enzimlerinin salgılanmasını sağlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR