Şırnak İHA'larla Gurur Duyuyor

Ülkemizin gururu yerli ve milli İHA'ları Şırnak Akçay Köyü için ayrı bir yerde. İHA'ların yapımını en başından beri gören Akçaylılar Selçuk Bayraktarı misafir etmek istiyor.

12.10.2021-15:32 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-16:27) Şırnak İHA'larla Gurur Duyuyor

Şırnak Akçay köyü yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve terörle mücadele operasyonlarında başarıyla kullanılan insansız hava araçlarının başarısını takdir ediyor.

Türkiye'de üretilen  yerli ve milli İHA'ların ilk denemeleri  yaklaşık on sene önce Şırnak Gabar Dağında yapılmıştı. İç güvenlik ve sınır ötesi operasyonlarda güvenlik güçlerine önemli ölçüde katkı sağlıyor.


Türkiye'nin tamamen yerli imkanlarla ürettiği ileri teknolojiye sahip İHA ve SİHA'lar sınır güvenliği konusunda aktif bir şekilde kullanılıyor. 

Selçuk Bayraktarın başını çektiği ekip 2006 yılında Akçay köyüne gelerek bu ileri teknoloji ürünün ilk denemelerini o yörede yapması Akçay insanına gurur veriyor.

Şırnaklılar, Türk sanayisinin gururu olan İHA'ların üretiminde önemli katkısı olan Selçuk Bayraktar'ı tekrar köylerinde görmek istiyorlar. Selçuk Bayraktarla gurur duyduklarını söyleyen köyün gençleri o dönem düşen İHA'ların parçalarını alıp askere teslim ettiklerini ve karşılığında şeker, çikolata gibi ödüller aldıklarını söylediler.

İHA'LARLA GURUR DUYUYORUZ

Akçay köyünün ileri gelenlerinden olan 72 yaşındaki Rasim Yılmaz, terör nedeniyle bölgenin büyük sıkıntılar geçirdiğini, İHA'ların devlete ve millete sağladığı faydadan gurur duyduklarını söyledi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal