Sıradaki Videolar
26 Nisan 2024 Cuma 00:32 - (Son güncelleme: 25 Nisan 2024 Perşembe 20:40)

Siri'ye Sorulmaması Gereken Sorular

Apple'ın en çok ses getiren uygulamalarının başında gelen siri için, yapılan araştırmada siri'ye hangi soruların sorulmaması gerektiği ortaya çıktı.

Apple'ın en çok ses getiren uygulamalarının başında gelen Siri için, yapılan araştırmada Siri'ye hangi soruların sorulmaması gerektiği ortaya çıktı.

SİRİ NASIL KULLANILIR?

Siri'yi Ana Ekran düğmesine veya Yan düğmeye basmadan kullanabilirsiniz. Öncelikle, Ayarlar > Siri ve Arama > "Hey Siri"yi Dinle bölümüne giderek "Hey Siri" özelliğinin açık olduğundan emin olun. Ardından "Hey Siri" deyin ve sorunuzu sorun. Örneğin, "Hey Siri, hava nasıl?" diyebilirsiniz.

iPhone 6s veya sonraki modellerde ya da bir iPad Pro* aygıtında "Hey Siri" özelliğini istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. iPhone 6 veya önceki bir modelini ya da başka bir iPad veya iPod touch modelini kullanıyorsanız aygıtınızı önce güç kaynağına takmanız gerekir.

"Hey Siri" dediğinizde Siri, hangi aygıtı kullanmaya çalıştığınızı belirler. Bunun için, aygıtlarınızda Bluetooth'u etkinleştirdiğinizden emin olmanız yeterlidir.

KULAKLIĞINIZLA SİRİ İLE KONUŞMA


Uzaktan kumandası olan bir kulaklık veya başka tür bir Bluetooth aygıtı kullanıyorsanız bir ses duyana kadar ortadaki düğmeyi veya arama düğmesini basılı tutun. Ardından, ne istediğinizi söyleyin.

AirPods kulaklık kullanıyorsanız Siri'yi etkinleştirmek için kulaklıklardan birinin dışına çift dokunun.

ARABANIZDA SİRİ İLE KONUŞMA


"Hey Siri" özelliğini kullanmanın yanı sıra, aracınız CarPlay'i veya Siri Eyes Free'yi destekliyorsa direksiyonun üzerindeki sesli komut düğmesini basılı tutun, ardından Siri'ye ne istediğinizi söyleyin. Siri konuşmanız bitene kadar bekler. CarPlay'e sahip bir dokunmatik ekranınız varsa ekrandaki Ana Ekran tuşunu basılı tutarak da Siri'yi kullanabilirsiniz. Siri'ye konuşmanızın bittiğini söylemek için ses dalgası düğmesine dokunabilirsiniz. Bu işlev, Siri sizi arka plan gürültüsünden dolayı duyamadığında kullanışlıdır. Telefon veya Mesajlar gibi belirli uygulamaları açmak da sizi Siri'ye bağlayabilir.

Siri, davranışını sizin bağlanma şeklinize göre ayarlar. Örneğin, kablolu veya Bluetooth kulaklıktan, Siri Eyes Free'den ya da CarPlay'den bağlanıyorsanız Siri mesajlarınızı okur, böylece göndermeden önce onaylayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr