Sinovac Hükümetleri Korkuttu: 3. Doz Aşı Etkili Değil mi?

Araştırmalar, Çin merkezli Sinovac şirketinin ürettiği aşı KoronaVac’in ikinci dozunun yapılmasının ardından oluşturduğu antikor seviyesinin düştüğü ortaya çıkardı. Ayrıntılar haberimizde!

27.07.2021-17:21 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-18:15) Sinovac Hükümetleri Korkuttu: 3. Doz Aşı Etkili Değil mi?

Pazar günü yayımlanan çalışmada, en az 50 katılımcının bulunduğu iki grup bulunuyordu. 18-59 yaş arasındaki sağlıklı yetişkinlerin kan örnekleri incelendi. Yapılan araştırmanın önceliği kısa ve orta vadede, daha fazla kişiye KoronaVac aşısının iki dozunun da uygulanmasıydı. Çalışmada için yaklaşık 540 insana üçüncü doz veya boş aşı yapıldı.

3.DOZ SİNOVAC AŞISI GEREKLİ Mİ?

Aralıklı olarak iki doz aşıyı da olmuş katılımcılardan, 16,9'u ve yüzde 35,2'si, ikinci dozdan 6 ay sonra Kovid-19’u engelleyecek düzeyde antikoru olduğu anlaşıldı. Bilim insanları, antikorda düşüşün aşının koruyuculuğunu nasıl değiştireceğini tahmin edemediklerini söyledi. Koronavirüsün sebep olduğu hastalığın durdurulması için gerekli antikor seviyesi henüz bilinmiyor. 

2 DOZ SİNOVAC OLANA FARKLI AŞI OLMA İMKANI

Koronavirüsün delta varyantına karşı koruyuculuğu tartışılan Çin aşılarının hükümetlerde yarattığı endişe nedeniyle bazı ülkelerde  3.doz aşı uygulamaları başladı. Türkiye'de 50 yaş üzeri kişiler ve sağlık çalışanlarına üçüncü doz aşı uygulanıyor. Endonezya ve Tayland’da ise 2 doz Sinovac aşısı olmuş kişilere sırasıyla Moderna ve Pfizer/BioNTech aşı olma hakkı verildi 

Türkiye’nin aşılama programı kapsamında kullandığı ilk aşı Sinovac olmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3. doz aşının hangi aşı türü ile olduğunun herhangi bir kısıtlamasının ya da önceliğinin olmadığını ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal