Sinop Yaz Sezonunu Açtı! 40 Bin Çiçek Ekiliyor

Sinop’ta yaz mevsimi için tüm hazırlıklar başladı. Bu hazırlıklara Sinop Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise 40 bin 500 mevsimlik çiçek ekerek çevreyi güzelleştirdi.

07.06.2021-11:38 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-11:53) Sinop Yaz Sezonunu Açtı! 40 Bin Çiçek Ekiliyor

Yaz mevsimi güzellikleriyle beraber geliyor. Kent genelinde belediyeye ait olan park, bahçe ve yeşil bölgelerde çiçek dikimine başlandı. Birçok tür ve rengarenk olan ateş çiçeği, kadife çiçeği, petunya gibi çiçekler ile Sinop’un yeşil alanlarına renk geldi. Buna bağlı olarak belediye ekipleri ağaç bakımları ve çocuk parklarıyla ilişkin çalışmalara da hız verdi. 


HAZIRLIKLARA BAŞLADIK 

Sinop Belediyesi'nde Park ve Bahçeler Müdürü olan Serdar Küçükdemir kontrollü bir düzene geçmemizin ardından parklara ve bahçeler için yapılan çalışmalara hız verildiğini dile getirerek ‘2021 senesinde yaz sezonu hazırlıklarına hızlı bir şekilde başladık. Malum ülkemizi etkisi altına alan korona virüsü nedeniyle alınan tedbirler kapsamında vatandaşlarımız çok fazla dışarıya çıkamıyorlardı. Parklarımızı meydanlarımızı çok aktif kullanamıyorlardı. Artık tedbirlerin azaltılmasıyla birlikte vatandaşlarımızda parklarımızda meydanlarımızda sosyal aktivite alanlarında daha çok bulunmaya başladılar. Bizde buna istinaden çalışmalarımıza hız verdik. Daha önce virüsle mücadele çalışmalarımız hızla devam ediyordu artık biraz daha bizde tedbirleri azaltıp vatandaşlarımızın rahat, huzurlu bir şekilde parklarda meydanlarda oturup sosyal aktiviteleri içerisinde bulunmaları için alanlarımızı hazırlamaya başladık’ ifadelerini kullandı. 

AĞAÇLARIN BAKIMLARI YAPILDI 

Park ve Bahçeler Müdürü Küçükdemir, ağaçların her türlü bakımdan geçtiğini belirterek !Bu kapsamda neler yaptık. 40 bin 500 adet mevsimlik yazlık çiçeklerin dikimine başladık. Ateş çiçeği, kadife çiçeği, petunya gibi çiçeklerle Sinop’u süslemeye başladık. Atatürk Parkı’nda, Uğur Mumcu Meydanı’nda, Hükümet Meydanı’nda, Sakarya Caddesi’nde, noktada refüjlerimiz var bu alanlarda ve diğer parklarımızda mevsimlik çiçeklerimizin dikimine başladık. Aynı zamanda bu parklarımızda meydanlarımızda bulunan ağaçların bakımlarını yaptık. Gübrelemesini yaptık. İlaçlamasını yaptık. Budamalarını zaten kış boyunca devam etmiştik. Alanlarımızı vatandaşımızın kullanımına uygun hale getirmek üzere bütün hazırlıklarımızı yaptık yapmaya da devam ediyoruz’ şeklinde konuştu. 

1 AY İÇİNDE AÇILACAK

Serdar Küçükdemir, bunların yanı sıra yeni park projesinden de bahsederel ‘Bunun haricinde yeni bir park projemiz var. Tersane Mevkii’nde Çekek Yeri olarak bilinen alanda bir park yapımına başladık. Bu park alanında skate parkımız yani kaykay pistimiz var. Çocuk oyun parkımız var. Spor aletleri yapmayı düşünüyoruz. Konser alanımız var. Yeşil alanlarımız oturma alanlarımız mevcut. Bu parkın da yapımına başladık ihalesi bitti tamamlandı. Yer teslimini de yaptı. 1 ay içerisinde bitirip vatandaşlarımızın kullanımına açmayı düşünüyoruz’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal