Sınavlar Ne Zaman Yapılacak? Sınavlar iptal olacak mı?

Öğrenci ve öğretmenler koronavirüs salgını normalleşme adımları çerçevesinde Sınavlar ne zaman yapılacak? Sınavlar iptal olacak mı? Yüz yüze eğitim başlıyor mu? Okullar ne zaman açılacak? şeklindeki soruların cevaplarını merak etmeye başladı. Cevaplar haberimizde.

08.03.2021-12:09 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-12:09) Sınavlar Ne Zaman Yapılacak? Sınavlar iptal olacak mı?

Koronavirüs salgını döneminde yeni normalleşme adımları ile birlikte sınavların iptal olup olmayacağı merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illerde bulunan okullara yazı gönderildi ve bu yazıda ilkokul ve ortaokul kurumlarında yüz yüze eğitimle ilgili son gelişmelere ve detaylara yer verildi. Bu genelgeye göre sınavlar ne zaman olacak? Sınavlar iptal olacak mı? şeklindeki sorular sorulmaya başlandı.

ERTELENEN SINAVLAR NE ZAMAN OLACAK?

Gönderilen yazıya göre Ortaöğretim kurumlarında sorumluluk sınavları ile birinci dönemde yapılması gerekilen ancak yapılamayan sınavlar, eğitim kurumlarında yüz yüze olacak. Sınav takvimi 8 Mart Pazartesi gününden başlayarak üç haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenecek ve bu konuda yapılan planlamalar öğrencilere bildirilecek.

Okulların durumu ile alakalı birçok konu merak konusu olmuş durumda. Ziya Selçuk, illerdeki okullara gönderdiği son yazıda bu konuya değindi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘yerinde karar’ uygulamasına ilişkin, ‘Her hafta risk gruplarının hangisinde hangi şehirlerin bulunduğu belirlenecek. Vali ve il hıfzıssıhha kurulu, o ilde okulları açmak ya da kapatmak üzerine bir karar alabilecek.’ İfadelerinde bulundu.

İKİNCİ DÖNEM SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?  

Eğitimde Birinci döneme ilişkin iş ve işlemler 26 Mart Cuma gününe, sorumluluk sınavlarına ilişkin tüm iş ve işlemler ise 31 Mart Çarşamba gününe kadar e-Okul sistemine işlenerek tamamlanacak.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin sınavlarını tamamlamış olan okullar ikinci dönemin birinci sınavlarını 8-26 Mart 2021 tarihlerinde gerçekleştirecek, birinci dönemin sınavlarını henüz yapamamış olan okullar ise ikinci dönemin birinci sınavlarını 29 Mart-16 Nisan 2021 tarihleri arasında tamamlayacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, meslek liselerinde bir günde en fazla 10, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 8 ders saati yüz yüze eğitim yapılmasına karar verildiği belirtildi. Bu açıklamaya göre okullarda yüz yüze eğitim 8 Mart itibariyle başladı. Henüz eğitime başlamayan okullar ise en geç 12 Mart’a kadar öğretim takvimlerini oluşturup eğitime başlayacak.

Koronavirüs eğitim tedbirleri kapsamında öğrencilere maske kullanımı, ellerin dezenfekte edilmesi ve sosyal mesafeye uyulması noktasında sürekli olarak bilgilendirilme ve rehberlik yapılacak.

Derslerdeki oturma planı ise sosyal mesafe kuralları gözetilerek belirlenecek.

Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Şeklindeki sorulara cevap vermeye çalıştık. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal