Şili'deki Orman Yangınlarının Bilançosu Ağır! 200 Ev Kül Oldu!

Şili'nin Tarım Bakanı Antonio Walker tarafından yapılan açıklamaya göre, Valparaiso şehrinde dün başlayan orman yangınları nedeniyle 200'den fazla ev kül oldu.

26.12.2019-13:05 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-12:55) Şili'deki Orman Yangınlarının Bilançosu Ağır! 200 Ev Kül Oldu!

Şili'nin Tarım Bakanı Antonio Walker tarafından yapılan açıklamaya göre, Valparaiso şehrinde dün başlayan orman yangınları nedeniyle 200'den fazla ev kül oldu.
Ülkede şiddetle ilerleyen yangınlara yönelik açıklama da İçişleri Bakanı Gonzalo Blumel tarafından yapıldı. Bakan Blumel yetkililerin, yangınların kundaklama sonucu çıktığına inandığını belirterek, halkı, şüpheli herhangi bir faaliyeti yetkililere bildirmeye çağırdı.
Valparaiso acil durum yetkilisi Ezio Passadore de konuya ilişkin olarak "Emin değiliz ama her şey dünkü yangının kasıtlı çıkarıldığını ve evlere oldukça yakın bir alanda başladığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Şili'nin ulusal acil durum ofisi başkanı Ricardo Toro, yangının yerleşim yerlerinde söndürüldüğünü, ancak ağaçlık alanlarda devam ettiğini söyledi.
Bununla birlikte Valparaiso'nun Rocuant ve San Roque bölgelerinde etkili olan yangınları söndürme faaliyetlerine katılan helikopterlerin binlerce litre su kullandığı açıklandı.
Yerel medya tarafından aktarılan açıklamada, yangınlarda şu ana kadar 140 hektarlık alanın etkisiz hale getirildiği belirtildi.
Bununla birlikte, yangının gerçekleştiği şehrin düşük gelirli mahallelerindeki birçok evde şebeke suyu olmadığı ve bu evlerde yaşayan kişilerin su tedariklerini haftada birkaç kez tankerlerden giderdiği de kaydedildi.

Yangınlar nedeniyle can kaybı ise yaşanmadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal